Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για την καταστροφή πολιτιστικών αγαθών στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για την καταστρ...

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Τον αποτροπιασμό του για την καταστροφή πολιτιστικών αγαθών στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άθλια και βάρβαρη καταστροφή από τις δυνάμεις του ISIS αρχαιοτήτων και πολιτιστικών θησαυρών ανεκτίμητης ιστορικής αξίας στο Ιράκ» αναφέρει το υπουργείο.

Επίσης υπογραμμίζει πως η Ελλάδα, ως κοιτίδα πολιτισμού, θα στηρίξει κάθε προσπάθεια της UNESCO να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα με στόχο την προστασία των πολιτιστικών θησαυρών της Μέσης Ανατολής και τον τερματισμό της βάρβαρης και σκοταδιστικής συμπεριφοράς της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Σημειώνεται ότι χθες η UNESCO ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από τις καταστροφές του Ισλαμικού Κράτους σε αγάλματα και γλυπτά χιλιάδων ετών, που χρονολογούνται από την Ασσυριακή εποχή και είχαν αφαιρεθεί από το μουσείο της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ.

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση ενός βίντεο που έδειχνε τους τζιχαντιστές να συνθλίβουν με βαριoπούλα αρχαία αγάλματα τα οποία χρονολογούνται από τον 7ο π.Χ. αιώνα, ειδικότερα από την ασσυριακή εποχή, αφού τα ρίχνουν κάτω από τα βάθρα τους.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις