Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η άγνωστη πλευρά της ζωής του Ευάγγελου Αβέρωφ μέσα απο τα μάτια της κόρης του Τατιάνας

Πάτρα: Η άγνωστη πλευρά της ζωής του Ευά...

Παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο "«Δέκα ζωές σε μία"

Το βιβλιοπωλείο DISCOVER, η Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ καλωσόρισαν στην πόλη μας, μία από της πιο δυνατές, σύγχρονες, γυναικείες γραφές της λογοτεχνίας μας.

Τρείς εξαιρετικοί ομιλητές πλαισίωναν την συγγραφέα και ο καθένας από αυτούς παρουσίασε τον Ευάγγελο Αβέρωφ με τον δικό του τρόπο, μέσα από την γραφή της Τατιάνας Αβέρωφ.

Ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής αναφέρθηκε στον πολιτικό Αβέρωφ και στο έργο του ως υπουργού εθνικής αμύνης δίνοντας στις ένοπλες δυνάμεις την θέση που τους άρμοζε. Κλείνοντας ο Κος Τσιγκρής επισήμανε ότι ήταν μεγάλη αδικία που δεν κατάφερε αυτός ο μεγάλος πολιτικός άνδρας να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Η ιστορικός και βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταγωγή αλλά και στην προσπάθεια του Ευάγγελου Αβέρωφ να αφήσει πίσω τον παλιό κόσμο που εκπροσωπούσε ο μεγαλοτσιφλικάς πατέρας του Αναστάσης και να ακολουθήσει τις ιδέες ,του φιλελεύθερου αδελφού του πατέρα του Γεωργίου, που ανήκει στον νέο κόσμο, την μεγάλη αστική τάξη.

Ο Μανώλης Μαγγλάρας ως ηπειρώτης παρουσίασε το μεγάλο έργο  του Αβέρωφ για την Ήπειρο και ξεχωριστά την ιδιαίτερη φροντίδα του για το πολυαγαπημένο του Μέτσοβο.

Κλείνοντας η συγγραφέας ευχαρίστησε για την ξεχωριστή τιμητική εκδήλωση στην πόλη μας, τονίζοντας ότι οι ομιλητές μίλησαν από διαφορετική σκοπιά ο κάθε ένας για τον πατέρα της.

Τέλος για την ίδια το βιβλίο ανήκει στους αναγνώστες του που είδαν πράγματα μέσα σε αυτό που η ίδια δεν είχε συνειδητοποίηση για τον πατέρα της γράφοντας το.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με ξεχωριστά μοναδικό τρόπο ο Θοδωρής Στεφανίδης, ερασιτέχνης ηθοποιός (θεατρικό σχήμα ΡΕΦΕΝΕ Πάτρας).

( Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture