Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από αναθυμιάσεις σε αμπάρι πλοίου στο Δρέπανο - Χαροπαλεύει ο ένας στο νοσοκομείο του Ρίου

Πάτρα: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες ...

Τραγωδία με ναυτικούς του αγκυροβολημένου πλοίου

16.40  Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για τον θάνατο του  αλλοδαπού ναυτικού στο Δρέπανο Αχαΐας έχει ως εξής:

"Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για θάνατο αλλοδαπού ναυτικού εντός του Μ/V πλοίου “KOSMAS V”, σημαίας Παναμά, στο λιμένα Δρέπανο Αχαΐας (Εγκαταστάσεις ΤΙΤΑΝ).

Το εν λόγω πλοίο είχε καταπλεύσει στο Δρέπανο Αχαΐας, προερχόμενο από το λιμένα RICHARDS BAY, της Νότιας Αφρικής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια εργασιών εκφόρτωσης φορτίου λιθάνθρακα, τέσσερα (04) μέλη πληρώματος λιποθύμησαν, ενώ στη συνέχεια ένας εκ των τεσσάρων αλλοδαπών ναυτικών ανασύρθηκε νεκρός.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

Δύο εκ των τρίων μελών πληρώματος διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ" και ένα μέλος πληρώματος στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο του Ρίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου."

 

12.44 Τραγωδία σήμερα το πρωί σε πλοίο που είχε αγκυροβολήσει στο Δρέπανο Πατρών στο ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, λόγω αναθυμιάσεων στο αμπάρι του πλοίου, ,ένας αλλοδαπός άφησε την τελευταία του πνοή και τρεις ακόμη ναυτικοί να χάσουν τις αισθήσεις τους και να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στο πλοίο cosmas v με σημαία Παναμά, το οποίο μετέφερε λιθάνθρακα από λιμάνι της Νότιας Αφρικής.

Ο ένας εκ των τριών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο και οι άλλοι δυο για τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος, διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις