Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η συνάντηση Πούτιν - Αναστασιάδη στη Μόσχα

Σήμερα η συνάντηση Πούτιν - Αναστασιάδη στη Μόσχα

Θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Μόσχας

Με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάται σήμερα στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης την οποία η Λευκωσία χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως σημαντική και αναβαθμισμένη, με δεδομένες και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την οικονομία καθώς και την πορεία των σχέσεων Ευρωπαικής Ενωσης-Ρωσίας, στη σκιά του Ουκρανικού.

Η επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Μόσχας, με την υπογραφή δώδεκα συνολικά συμφωνιών στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, της άμυνας και της ασφάλειας. Θα ανανεωθεί επίσης υφιστάμενη στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Αναστασιάδης θα έχει επίσης επαφές με τον Πρωθυπουργό Μεντβιέντεφ και τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν. Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρίσκονται το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις,η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις Βρυξελλών-Μόσχας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη στη ρωσική εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα».ανέφερε πως η επίσκεψή του στη Μόσχα είναι η πιο σημαντική επίσκεψη της θητείας του.

Διευκρίνισε ότι η Λευκωσία επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι όμως σε βάρος των σχέσεών της με τη Μόσχα. Υπέδειξε δε ότι οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, πλήττουν κυρίως τις μικρές και αδύνατες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις