Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τα ευτράπελα του καρναβαλικού τριημέρου στην Πάτρα - Το κορίτσι που έχασε την φούστα του και ο "υπερυψωμένος" dj της Ρ. Φεραίου

Τα ευτράπελα του καρναβαλικού τριημέρου ...

Μέχρι και άτομα που μοίραζαν φυλλάδια παραθρησκευτικής οργάνωσης εμφανίστηκαν στην Πάτρα

Αρκετοί ήσαν οι επισκέπτες το καρναβαλικό τριήμερο 20-22 Φεβρουαρίου 2015 στην "πρωτεύουσα του κεφιού", την Πάτρα και όπως αναμενόταν επίκεντρο αποτέλεσε ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου και τα γύρω σημεία όπως η Αγ. Νικολάου, η Μαιζώνος, η πλ. Γεωργίου και η πλ. Όλγας.

Στον πασίγνωστο πλέον πεζόδρομο της Πάτρας υπήρξαν στιγμές που στην κυριολεξία ήταν τέτοιος ο συνωστισμός που «φράκαρες» και δεν μπορούσες να προχωρήσεις, κυρίως το βράδυ του Σαββάτου ή την Κυριακή!

Το thebest.gr θέλησε με αφορμή το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς που έφερε χιλιάδες κόσμου και ειδικά νεολαία στην Πάτρα, να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει ορισμένα από τα αξιοσημείωτα όσο και ευτράπελα των ημερών.

Ξεκινάμε από τους πολλούς πλανόδιους που ελεύθερα όπως φάνηκε πουλούσαν μπουκάλια κρασί μαυροδάφνη ακόμα και κατά μήκος της Ρ. Φεραίου. Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, η πρόσβαση και αγορά μίας μαυροδάφνης και «τύπου μαυροδάφνης» που διατέθηκε, ήταν εύκολη υπόθεση ακόμη και από ανήλικους.

Ειδικά το Σάββατο το βράδυ τα κρούσματα μέθης ήσαν αρκετά με συνέπεια οι κάτοικοι του κέντρου να ακούνε όλη τη νύχτα τα ασθενοφόρα που ανέβαιναν ηχώντας την σειρήνα τους στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Στην Ρήγα Φεραίου σε πολλά από τα καφέ μπαρ είχαν φύγει καθίσματα και καρέκλες για να είναι ελεύθερος ο χώρος για χορό. Στην Ρ. Φεραίου και Ερμού όπου είχε τοποθετηθεί εξωτερική ηχητική εγκατάσταση, τα ντεσιμπέλ ήσαν πολλά ενώ εντύπωση σε πολλούς έκανε η παρουσία dj, ο οποίος έπαιζε δυνατή χορευτική μουσική ανεβασμένος σε υπόστεγο και τα τρία βράδια!

Ακούσαμε ότι στο γνωστό μπαρ Distinto, στην στοά της Ρ. Φεραίου, προς πλ. Γεωργίου όπου κι εκεί τα ντεσιμπέλ που «βαρούσαν» ήσαν πολλά και το κέφι μεγάλο, το Σάββατο το βράδυ διασκέδαζαν τα μέλη του γκρουπ Μέλισσες, καρναβαλικά ντυμένα παρέα με τις κοπέλες τους. Μάλιστα δεν παρήγγειλαν ουίσκι ή μαυροδάφνη αλλά προτίμησαν βότκα Smirnoff.

Από τις εμφανίσεις καρναβαλιστών που περπάτησαν επί της Ρήγα Φεραίου και συζητήθηκαν από τους περαστικούς ήταν ενός νεαρού που φορούσε μόνο ένα κόκκινο μποξεράκι και μία κόκκινη γραβάτα!

Πάλι εθεάθη στην Ρήγα Φεραίου μία κούκλα ξανθιά κοπέλα να φορά μέσα από το μπουφάν της ένα σέξι κορμάκι στο χρώμα του δέρματος, η οποία ωστόσο συνοδευόταν από δύο φίλους της.

Αυτόπτες μάρτυρες πάλι είδαν τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας στο κάτω μέρος της Ερμού ένα νεαρό κορίτσι που μάλλον ήταν και ανήλικο (όχι πάνω από 17 ετών) το οποίο κυκλοφορούσε χωρίς φούστα, μόνο με το εσώρουχο του.

Ο διάλογος μάλιστα με τον μεθυσμένο φίλο της είναι χαρακτηριστικός. «Μα καλά που την έβγαλες και την άφησες την φούστα σου», την ρωτούσε ο νεαρός ενώ εκείνη απαντούσε μέσα στη ζάλη της πως δεν θυμόταν!

Μεθυσμένοι νεαροί είχαν σκαρφαλώσει στα φανάρια της Ερμού και Ρ. Φεραίου ενώ και η καρναβαλική κατασκευή που υπήρχε στο σημείο μισοκαταστράφηκε.

Άλλοι πάλι είδαν ένα ακόμη αξιοπερίεργο στην καρναβαλική Πάτρα το τελευταίο αυτό τριήμερο της αποκριάς. Είδαν ομάδα ατόμων ντυμένων με κανονικά κυριλέ ρούχα να κρατούν βιβλιαράκια και φυλλάδια κάτι σαν Καινή Διαθήκη (προφανώς κάποιας παραθρησκευτικής ομάδας) που πλησίαζαν διερχόμενους και τους ζητούσαν να τους ενημερώσουν!

Εννοείται πως δεν έλειψαν και κάποια μεμονωμένα ευτυχώς περιστατικά νεαρών που υπό την επήρεια αλκοόλ είχαν αρχίσει τις μπουνιές ή έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο.

Επίσης σίγουρα «σουρεαλιστική» μοιάζει η εικόνα να κυκλοφορούν καρναβαλιστές και επισκέπτες πίνοντας μαυροδάφνη και μετά να πετάνε στον δρόμο τα μπουκάλια (κάποιοι τα έσπαγαν κιόλας) και από κοντά οι άνθρωποι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Πατρέων που υπερέβαλλαν εαυτόν, να τα μαζεύουν σε μεγάλες μαύρες σακούλες.

Τέλος σε κάποια σημεία του κέντρου της πόλης έβλεπες ακόμη και σήμερα σημάδια από εμετούς προφανώς μεθυσμένων καρναβαλιστών.

*Να μην ξεχάσουμε και την παρουσία στην καρναβαλική Πάτρα ενός τύπου που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με την μηχανή του, παρέα με την γυναίκα του και τον σκύλο του εδώ και 12 χρόνια. Βρέθηκε λοιπόν στην Πάτρα και θέλησε να πουλήσει και χειροποίητα δικά του βραχολιάκα χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία.

Ακόμα την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είδαν και τουλάχιστον 40 ξένοι τουρίστες - μεταξύ των οποίων και Κινέζοι και Γιαπωνέζοι, οι οποίοι κάνοντας τον γύρο της Ελλάδος είχαν συμπεριλάβει και την Πάτρα του φημισμένου καρναβαλιού στο πρόγραμμα τους. Μία Γιαπωνέζα μάλιστα μίλησε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ την ώρα της live μετάδοσης της παρέλασης.

Όσο για τα καπνογόνα είχαν την τιμητική τους κυρίως στην ουρά της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα γύρω από την πλ. Γεωργίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight