Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οι αναλυτές εστιάζουν στην απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Οι αναλυτές εστιάζουν στην απόδοση των ε...

Θα αποτυπώσουν το βραχυπρόθεσμο κλίμα

 

Στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα επικεντρωθεί σήμερα η προσοχή των οικονομικών αναλυτών, καθώς από αυτές θα καταδειχθεί το πώς αξιολογούν οι αγορές το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ελληνική αγορά ομολόγων ευνοήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις ανακοινώσεις για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι αποδόσεις των ελληνικών χρεογράφων υποχώρησαν σημαντικά.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ξεκινά σήμερα από το 8,8%, όταν την προηγούμενη Δευτέρα ήταν στο 9,5%. Η απόδοσης του 3ετούς ομολόγου εκκινεί σήμερα από το 10%, έναντι 11,5% την παρελθούσα Δευτέρα, ενώ το 5ετές ομόλογο έχει απόδοση 9,2%, έναντι 10,2% στις 19 Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της Ν. Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ υπογραμμίζοντας τη σημασία της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά ομολόγων επισημαίνει πως το κλίμα πολιτικο-οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας αντανακλάται στις αποδόσεις των βασικών σειρών των κρατικών ομολόγων και ειδικά στην ανάστροφη καμπύλη τους (inverted yield curve) που τιμολογούν βραχυπρόθεσμη προβληματικότητα.

Αντίστοιχα, όπως τονίζει, οι κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνουν σημαντική μεταβλητότητα εξαιτίας της αρνητικής ψυχολογίας και των δυσμενών προβλέψεων των εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτών.

Όπως αναφέρει, οι σημερινές συνεδριάσεις τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και στο ΧΑΑ θα καταδείξουν το εάν το αρνητικό κλίμα που αποδιδόταν στην πολιτική αβεβαιότητα θα εξακολουθήσει ή όχι.

in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά