Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Πνιγμένο" στα χρέη το Μέγαρο Μουσικής-Χρωστάει στο Δημόσιο 400 εκ. ευρώ-"Φιλί ζωής" με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο

"Πνιγμένο" στα χρέη το Μέγαρο ...

Ποια είναι η λύση; "Κρατικοποίηση" 'η λουκέτο;

Σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται πλέον τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής προς το Δημόσιο.

Η διοίκηση του Μεγάρου ήλπιζε πως στο περίφημο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας, που φορτώθηκε με δεκάδες άσχετες τροπολογίες, θα εντασσόταν και μία που θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσής του: Παραχώρηση του κτιρίου του Μεγάρου στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη, και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, ώστε η Πολιτεία να κατέχει την πλειοψηφία. Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για μια περίπτωση κρατικοποίησης, σε μια περίοδο εκτεταμένων αποκρατικοποιήσεων, καθώς ο Οργανισμός του Μεγάρου Μουσικής δεν είναι Δημόσιος Φορέας, αλλά μη κερδοσκοπικός σύλλογος.

Ωστόσο, η τροπολογία που κατατέθηκε εν τέλει απλώς δίνει παράταση στο τρέχον καθεστώς, αφού προσφέρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο μέχρι τις 30 Απριλίου του 2015 – και μετά… βλέπουμε. Δηλαδή, μία προσωρινή παράταση ζωής, χωρίς να δίνεται καμία λύση για τα βαριά χρέη του Μεγάρου.

Θα αναλάβει τελικά το Δημόσιο αυτά τα χρέη; Θα μπει λουκέτο; Για την ώρα, πάντως, το Μέγαρο απλώς… υπάρχει. Και συσσωρεύει ακόμα περισσότερα χρέη.  Και η «καυτή πατάτα» πιθανότατα θα βρεθεί στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης (όποια κι αν είναι αυτή, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος την προσεχή Δευτέρα), που θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη του - αν δεν εμφανιστεί πάλι κάποια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, βεβαίως...

Πηγή: koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις