Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο Άη Βασίλης της Coca-Cola φέρνει κανά 2.000 απολύσεις!

Ο Άη Βασίλης της Coca-Cola φέρνει κανά 2...

Αμέσως μετά τις γιορτές

Την περικοπή 1.000-2.000 θέσεων, αμέσως μετά την περίοδο των Χριστουγγένων και της Πρωτοχρονιάς, σχεδιάζει η μητρική εταιρεία Coca-Cola Co, σε όλο τον κόσμο.

Όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πρόσωπα ενήμερα για τις προθέσεις της διεύθυνσης του κολοσσού των αναψυκτικών, οι απολύσεις αυτές εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα της πολυεθνικής εταιρείας για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους κατά τρία δισ. δολάρια, το οποίο ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο και αφού εμφάνισε πτώση κερδών κατά 14% το τρίτο τρίμηνο.

Οι ειδοποιήσεις για τις απολύσεις θα σταλούν στους εργαζομένους της στη Βόρεια Αμερική την 8η Ιανουαρίου και στους εργαζομένους της στον υπόλοιπο κόσμο την 15η Ιανουαρίου.

Οι συνέπειες θα είναι σημαντικές ιδίως για τους εργαζομένους της Coke στα κεντρικά της γραφεία στην Ατλάντα, αλλά και τα κεντρικά της γραφεία σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καθώς πάνω από το 10% του προσωπικού κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα εργοστάσια εμφιάλωσης και τα κέντρα διανομής της εταιρείας, στα οποία απασχολείται πάνω από το 85% των 130.000 και πλέον υπαλλήλων της εταιρείας, βρίσκονται εκτός της «γραμμής πυρός» προς το παρόν, επισημαίνει η εφημερίδα.

Ακόμη, η πασίγνωστη πολυεθνική θα επιβάλλει και άλλα μέτρα περιστολής δαπανών, ζητώντας για παράδειγμα από ανώτερα στελέχη τους να παίρνουν ταξί, αντί να χρησιμοποιούν λιμουζίνες και ακυρώνοντας το πάρτι που θα παρέθετε τα Χριστούγεννα για τους αναλυτές της Wall Street, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) επιχείρησης κατέγραφαν άνοδο 1,6% στα $43,01 σήμερα, λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση των πληροφοριών αυτών.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά