Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Η φτώχια φέρνει γκρίνια - Ενδοοικογενειακή βία και απλήρωτες διατροφές

Ηλεία: Η φτώχια φέρνει γκρίνια - Ενδοοικ...

Βαθιές οι συνέπειες της κρίσης

Η οικονομική κρίση βαθαίνει και πλήττει περισσότερο το θεσμό της οικογένειας. Προκαλεί γκρίνια σε όλο και περισσότερες οικογένειες όπου υπήρχε προδιάθεση προβλημάτων, ενώ εκεί που ήδη έχει προκαλέσει χάσμα, το μεγαλώνει.

Στο αστυνομικό δελτίο είναι όλο και πιο συχνές οι αναφορές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Περιπτώσεις όπου ο σύζυγός ξεσπά πάνω στη σύζυγό, είτε απλά με λεκτική βία, είτε πολύ χειρότερα όταν σηκώνει το χέρι του να χτυπήσει τον άνθρωπο με τον οποίο επέλεξε να δημιουργήσει οικογένεια. Και αν στο παρελθόν οι συνθήκες ή οι καταστάσεις στην τοπική κοινωνία ήταν τέτοιες που ανάλογα περιστατικά δεν γίνονταν ποτέ γνωστά, σήμερα όπου η κακομεταχείριση έρχεται να προστεθεί δίπλα στις οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν. Μετά την καταγγελία στις Αρχές, είναι δύσκολο να συνυπάρξει το ζευγάρι κάτω από τη ίδια στέγη και οι περισσότερες περιπτώσεις καταλήγουν στη διάλυση του γάμου, με οδυνηρές συνέπειες για τα παιδιά, αν υπάρχουν. Άλλωστε σε κάποιες από τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται τα παιδιά είναι είτε μάρτυρες των άσχημων αυτών καταστάσεων, είτε πάλι βιώνουν την ίδια βία.

Από την άλλη στις περιπτώσεις εκείνες που ήδη το ζευγάρι έχει φτάσει στο διαζύγιο και έχει επιδικαστεί διατροφή από το σύζυγο προς τη σύζυγο και τα παιδιά, υπάρχουν περιπτώσεις καταγγελιών για την καταβολή της. Συχνά – πυκνά στο αστυνομικό δελτίο καταγράφονται καταγγελίες που συνοδεύονται από την υποβολή μήνυσης, για μια καταβολή της ορισθείσας διατροφής για ένα, δύο ή και παραπάνω μήνες, αθετώντας έτσι μια βασική υποχρέωση, απέναντι στην άλλοτε σύζυγό του και τα παιδιά τους. Αν όμως σήμερα είναι δύσκολο να συντηρείς ένα σπίτι υπό τις συνθήκες που επικρατούν, τότε πόσο μάλλον να βρεθούν λεφτά για δύο. Και αυτό αποτελεί μια βασική αιτία για το φαινόμενο αυτό. Και έτσι οι διαφορές ανάμεσα στα χωρισμένα ζευγάρια αυξάνονται, το χάσμα βαθαίνει και συνήθως στην χειρότερη θέση βρίσκονται τα παιδιά…

 

Πηγή:ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις