Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Το Car pooling μπήκε, εξ’ ανάγκης στη ζωή μας! Οι αγγελίες και οι διαδρομές για "συνεταιρικά" ταξίδια

Πάτρα: Το Car pooling μπήκε, εξ’ ανάγκης...
Χριστακόπουλος Θάνος

Βάζω το αμάξι μοιραζόμαστε τη βενζίνη;

Όταν η βενζίνη φθάνει στο Θεό και τα έσοδα των νοικοκυριών περιορίζονται τότε το μυαλό αρχίζει να παίρνει στροφές για να βρεθεί τρόπο ώστε τα ταξίδια, καθημερινά ή μη, να κοστίζουν λιγότερο. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους που βρίσκει όλο και περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί και στην Πάτρα, είναι το car pooling.

Άνθρωποι που είτε γνωρίζονται είτε δεν έχουν ξανασυναντηθεί ποτέ μεταξύ τους μοιράζονται ένα αυτοκίνητο για μια κοινή τους διαδρομή σε στόχο να αυξήσουν την πληρότητα του οχήματος και να μειώσουν παράλληλα τα προσωπικά τους έξοδα.

Δύο είναι οι μέθοδοι που ακολουθούνται στην Πάτρα:

Ο πρώτος αφορά συναδέλφους που εργάζονται εκτός πόλης και η δεύτερη η ανάρτηση αγγελιών σε ειδικά portals. Στην πρώτη περίπτωση η λογική έχει ως εξής: Συμπολίτες που εργάζονται στην ίδια δουλειά ή και στην ίδια περιοχή φθάνουν σε κάποιο παρκινγκ που βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης, όπως κάποια έξοδος της περιμετρικής (Περιβόλα, απέναντι από το νέο λιμάνι κ.α.), επιβιβάζονται όλοι σε ένα από τα Ι.Χ. και μεταβαίνουν παρέα. Συνήθως χρησιμοποιούν κάθε μέρα και άλλο αυτοκίνητο ώστε εκτός της βενζίνης να μοιράζονται ουσιαστικά και τις φθορές των οχημάτων. Σε αυτή την πρακτική συνήθως καταφεύγουν αξιωματικοί, δάσκαλοι και καθηγητές ενώ, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς δεν χρειάζεται καν να δουλεύουν στο ίδιο σχολείο, αρκεί να βρίσκονται στην ίδια διαδρομή. Το σύστημα αυτό βέβαια λειτουργεί και αντίστροφα, δηλαδή επαγγελματίες που ζουν εκτός Πατρών μοιράζονται τα Ι.Χ. για να φθάσουν την πόλη.

Πέραν αυτού όμως, τελευταία και λόγω της κρίσης, όλο και περισσότεροι Πατρινοί ή όσοι θέλουν να ταξιδέψουν για κάποιο λόγο στην Πάτρα, καταφεύγουν στη λύση που προσφέρουν εξειδικευμένα portals. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι αναρτούν τις αγγελίες τους και ψάχνουν άλλους που θέλουν να κάνουν Car pooling. Αναφέρουν αναλυτικά τη διαδρομή τους, εάν είναι καθημερινή ή μόνο για συγκεκριμένη ημερομηνία. Την ώρα αναχώρησης κι επιστροφής, ένα ενδεικτικό ποσό που ζητούν, τις διαθέσιμες θέσεις καθώς και στοιχεία επικοινωνίας.

Στο πιο γνωστό ειδικευμένο portal της Ελλάδας (carpooling.gr) «αλιεύσαμε» αρκετές αγγελίες που αφορούν την Πάτρα.

Καθημερινή διαδρομή Πάτρα-Ναύπακτος με κόστος 3-10 ευρώ. Επίσης καθημερινή Πάτρα-Καλάβρυτα με κόστος 7 ευρώ και ώρα αναχώρησης στις 5:30 το πρωί. Καθημερινή διαδρομή Αγυιά-Πανεπιστήμιο με κόστος μόλις 0,25ευρώ. Πάτρα-Αθήνα με κόστος 20 ευρώ από συμπολίτης που μένει εδώ και δουλεύει στην Πρωτεύουσα. Πάτρα-Αγρίνιο, Πάτρα- Πύργος, είναι κάποιες από αυτές.

Βέβαια δε λείπουν και οι έκτακτες διαδρομές από και προς την Πάτρα που αναρτώνται όπως π.χ. το ταξίδι που θα κάνει μέλος του portal στις 13 Δεκεμβρίου από την Αθήνα προς Πάτρα με επιστροφή την επόμενη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight