Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Μίλησε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε. Θα ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και προοπτικής». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει ανεύθυνη στρατηγική διακινδύνευσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δουλέψει σκληρά με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του. Εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι με τη διαδικασία της βίαιης ωρίμανσης. Τώρα είναι η ώρα να ωριμάσετε κι εσείς στην ιδέα ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής»

Τόνισε δε, ότι μόνο με ρύθμιση του χρέους η Ελλάδα μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές.

Παρουσιάζοντας του βασικούς πυλώνες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής και αντιμετωπίζει ένα οριακό δίλημμα:

«Ή ο τόπος θα συνεχίσει την ίδια αυτοτροφοδοτούμενη πολιτική της καταστροφής ή θα αναζητήσουμε, όλες και όλοι μαζί, τον εναλλακτικό δρόμο της αλλαγής και της διεκδίκησης. Ή η Ελλάδα θα συνεχίσει στο αδιέξοδο της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης ή θα ανοίξουμε τον δρόμο της πραγματικής, συνολικής και εθνικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης» ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στάσης των αγορών, χρεώνοντας του τα περί πολιτικής αστάθειας τονίζοντας πως:

«Και οι αγορές δεν τιμολογούν τον κίνδυνο από την αλλαγή πολιτικής. Δηλαδή, δεν τιμολογούν την ανάπτυξη ως κίνδυνο. Τιμολογούν, όμως, ως κίνδυνο το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, την αστάθεια της σημερινής κυβέρνησης, διότι δεν μπορεί να βρει 180 βουλευτές που θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου».

Επίσης, υποστήριξε πως «μόνο με αλλαγή πολιτικής η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές. Με άμεσο τερματισμό της λιτότητας, με στροφή στην ανάπτυξη, κούρεμα του χρέους και σημαντική ελάφρυνση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του».

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθημα ευθύνης, απευθύνει πρόσκληση στη δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα για την επόμενη μέρα. Για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανάπτυξη. Το σχέδιο αυτό συναρθρώνεται με το Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που εμείς ονομάζουμε το 'Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις