Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για προκλητικές ενέργειες στο χώρο του θαλασσίου μετώπου που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο κατηγορεί τον ΟΛΠΑ η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

Για προκλητικές ενέργειες στο χώρο του θ...

Τι ζήτησαν από τον Δήμαρχο

Για προκλητικές ενέργειες στο χώρο του θαλασσίου μετώπου που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο κατηγορεί τον ΟΛΠΑ η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, μέλη της οποίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και του πρότειναν συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και δυναμικής αντόδρασης.

Στο δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας, αναφέρεται συγκεκριμένα: "Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Αϊβαλή, Δημήτρη Αλεξίου, Γιάννη Πανταζόπουλο, Χρήστο Πατούχα και Νίκο Τζανάκο, ζήτησε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ο κ. Δήμαρχος μας δέχτηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο γραφείο του. Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο εκπρόσωπος τύπου του Δημάρχου κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Στον κ. Δήμαρχο θέσαμε τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Το θέμα του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Τονίσαμε την δική μας άποψη για την διεκδίκηση της οριστικής παραχώρησης της ζώνης των 3 500 μέτρων που προβλέπονται στην σύμβαση προσωρινής παραχώρησης. Σημειώσαμε ιδιαίτερα ότι η σύμβαση αυτή υπογράφτηκε με εντολή του Υπουργού Οικονομικών και τότε και σήμερα Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου. Αυτό στην ουσία σημαίνει, ότι η διοίκηση της ΟΛΠΑ ΑΕ, υποχρεούται να την εφαρμόσει, ο Δήμος Πατρέων έχει το απόλυτο δικαίωμα της χρήσης ολόκληρου του χώρου και των επικειμένων του, κατά την δική του βούληση και τον δικό του σχεδιασμό.

Γνωρίζουμε, όπως γνωρίζει και ο κ. Δήμαρχος, ότι η διοίκηση της ΟΛΠΑ ΑΕ, παραβιάζει συνεχώς την σύμβαση αυτή, προκαλεί με την συμπεριφορά της την κοινωνία της πόλης, ελλιμενίζει σκάφη μπροστά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, γεμίζει τον χώρο με δικά της σταθερά αντικείμενα, απειλεί επαγγελματίες με μηνύσεις ενώ αυτοί έχουν πάρει άδειες από τον Δήμο, εισπράττει μισθώματα που ανήκουν στον Δήμο, κάνει αυθαίρετες περιφράξεις. Το σπουδαιότερο δε, αμφισβητεί στο σύνολο τους τα δικαιώματα του Δήμου.

  1. Προτείναμε στον κ. Δήμαρχο άμεσες ενέργειες όπως:

α. Συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και επαναβεβαίωση της καθολικής απαίτησης της πόλης και των δημοτών.

β. Να διαμηνύσουμε στην Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, ιδιαίτερα στον σημερινό Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ο οποίος δεσμεύεται με την υπογραφή του για την οριστική παραχώρηση, ότι δεν θα ανεχθούμε καμιά οπισθοχώρηση από το δικαίωμα της πόλης να έχει πρόσβαση στην θάλασσα της και να σχεδιάζει τις χρήσεις της παραλιακής ζώνης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

γ. Άμεσες ενέργειες ανάπτυξης δραστηριοτήτων που μπορούν να γίνουν από τα Δημοτικά συνεργεία με μικρό κόστος. (Χωροθετήσεις αθλοπαιδιών, ζώνη ποδηλατοδρόμου, παγκάκια, πεζοδρομήσεις κτλ). Με τον τρόπο αυτό το ερχόμενο καλοκαίρι, μπορεί ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο να γίνει χώρος ζωής και ανάσας για όλους τους δημότες της πόλης.

Εκφράσαμε στον κ. Δήμαρχο την εκτίμηση μας, ότι ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος και με συγκρούσεις. Με εκπροσώπους τοπικών και μεγάλων συμφερόντων που ορέγονται «επενδύσεις και ανάπτυξη» σε βάρος της πόλης και των δημοτών.

3.Προτείναμε τέλος στον κ. Δήμαρχο, την πολιτική ανάγκη, να συνεχίσει η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα του λιμανιού. Κατανοούμε την ανάγκη διαμόρφωσης της με μικρό κόστος, για να γίνει λειτουργική."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις