Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπ...

Προβάδισμα Τσίπρα και στην δημοστικότητα

Προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,5%, και η ΝΔ ακολουθεί με 20%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,5%μ, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελιά 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει προβάδισμα 1 μονάδας έναντι του Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21%, ο πρωθυπουργός το 20%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 16%, ο Φώτης Κουβέλης 15,5% ο Πάνος Καμμένος 10,5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 8,5% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 4%.

Το 46% ζητεί εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το ίδιο ποσοστό ζητεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και εκλογή από την επόμενη Βουλή.

Την ίδια ώρα το 65,5% εκτιμά πως κυβέρνηση δεν μπορεί «να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ στον αντίποδα το 25,5% τοποθετείται θετικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 63% των ερωτηθέντων κρίνει πως δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά», με το 24% να δηλώνει αισιόδοξο για τις κυβερνητικές ικανότητες του κόμματος.

Απαισιοδοξία επικρατεί και για την κατάσταση της οικονομίας. Το 34,5% εκτιμά πως η κατάσταση θα είναι σίγουρα χειρότερη, ενώ το 20,5% μάλλον χειρότερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις