Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δεν θα ξεχρεωθούμε ποτέ

Δεν θα ξεχρεωθούμε ποτέ

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Θα ξεθεωθούμεν στα χρέη αλλά δεν θα ξεχρεωθούμεν ποτέ. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα και ας μη φαίνεται υπερβολική  η διαπίστωση. Η απαλλαγή από το χρέος που έχει η χώρα εξαρτάται από την ιδίαν. Αν π.χ. έχω συνάψει δάνειο για να το εξοφλήσω, εξαρτάται από εμένα.

Να εργαστώ σκληρώς και να αποπληρώσω το χρέος. Αν όμως αντί να συμπεριφέρομαι όπως επιβάλλεται σπαταλώ ότι εισπράττω, διασκεδάζω, ή ακόμη δεν εργάζομαι αλλά καταναλίσκω τυχόν υπάρχοντα ή πωλώ περιουσιακά στοιχεία δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να εξοφλήσω το χρέος μου. Αυτό συμβαίνει με την Ελλάδα. Έχει τεράστιον πλούτον, εισοδήματα  και παραγωγές άφθονες και αντί να χρησιμοποιεί τα δικά της προτιμά τα εισαγόμενα. Αυτά που φέρνουν κάποιοι για να πλουτίζουν, πολλές φορές σε βάρος της υγείας των καταναλωτών. Και σίγουρα σε βάρος της οικονομίας της χώρας την οποίαν εξαθλιώνουν  τα εισαγόμενα!

Τρανόν παράδειγμα η εισαγωγή κρεάτων βοδινών από την κεντρική Αφρικήν!!!! τα οποία είχαν λήξει από καιρού αλλά ήταν στον προθάλαμον της επεξεργασίας για να μας τα «σερβίρουν» με άλλην μορφήν!! Οι ασυνείδητοι κερδοσκόποι εισαγωγείς έκαναν όπως πάντα την δουλειά τους σε βάρος των καταναλωτών. Εμείς τι κάνομεν για να αποτρέψομεν όμοιες επικίνδυνες καταστάσεις;; Τίποτε. Αγοράζομεν συνεχώς εισαγόμενα!! Γάλα ,τυρί, γιαούρτι, πατάτες, ψωμιά, νερό, τα πάντα!! Ποτέ δεν προσέχομεν  την προέλευση. Και μερικοί δικαιολογούνται  ότι τα εισαγόμενα είναι φθηνά !!! Λάθος μεγάλο!! Είναι πανάκριβα για το σύνολον της διαβιώσεώς μας. Τα εισαγόμενα οδήγησαν την χώραν στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας, τώρα αλλά και πάντοτε! Τα εισαγόμενα  στέλνουν τα χρήματά μας στο εξωτερικό! Δεν μένει τίποτε εδώ και οι φόροι αν πληρώνουν, που συνήθως δεν τους καταβάλλουν οι δραστηριοποιούμενοι στην χώρα μας, είναι ασήμαντοι.

Πρέπει να σταματήσομε  να αγοράζομεν και το πλέον απλό προϊόν που είναι εισαγόμενον. Αν αυτό το επιδιώξομεν μετά μανίας το οικονομικόν χρέος θα αρχίσει να μειώνεται αλλά και η οικονομία μας θα έχει συνεχή άνοδον, εφ’ όσον και οι εργαζόμενοι θα αυξηθούν σε σημείον που θα εξαλειφθεί η ανεργία και τα παραγόμενα θα είναι ουσιαστικός πόρος για τους παραγωγούς. Γιατί επιμένομεν να αγοράζομεν και να τρώμεν σάπια προϊόντα;;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις