Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Διδασκάλου: Υλοποιούμε άμεσα στην Πάτρα, το έξυπνο λιμάνι

 Γ. Διδασκάλου: Υλοποιούμε άμεσα στην Πά...

Συνέντευξη τύπου του Γενικού Γραμματέα στο 17ο Forum Ανάπτυξης 2014

Χθες, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου, τον επικεφαλής καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Στεφανίδη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Κώστα Πλατυκώστα, στο πλαίσιο των εργασιών του 17ου πολυσυνεδρίου Forum Ανάπτυξης 2014, με θέμα ‘Ολοκληρωμένη πλατφόρμα προσβασιμότητας και καθοδήγησης για ασφαλείς μεταφορές σε βιώσιμα λιμάνια και περιοχές (Guideport)’.

Συγκεκριμένα με το πρόγραμμα αναπτύσσεται μια ενοποιημένη πλατφόρμα που ενσωματώνει γεωγραφικές και άλλες πληροφορίες για τις μεταφορές από κινητές και σταθερές πηγές σε ένα ‘έξυπνο’ λιμάνι και τη γειτονική του περιοχή.

Για την επίτευξη των στόχων, στο έργο συμμετέχουν δύο διοικητικές δομές γεωγραφικών περιοχών (η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Ελλάδα και η Περιφέρεια της Apulia στην Ιταλία), δύο μεγάλα λιμάνια (Πάτρας και Brindisi) και το Πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, ολοκλήρωση και αποτίμηση ευφυών συστημάτων μεταφοράς.

Βασικός ρόλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου είναι η διάδοση και προβολή των αποτελεσμάτων του έργου μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας, έτσι ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να συνεχίσουν και μετά τη λήξη της χρηματοδότησής του. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα καθοδηγεί τους οδηγούς σε περίπτωση κάποιου έκτακτου συμβάντος και θα είναι σημαντική για θέματα ασφάλειας.

«Έχουμε ξεπεράσει τη θεωρία και έχουμε περάσει στην πράξη. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με πνεύμα εξωστρέφειας και αίσθημα ευθύνης, εξαντλεί όλες τις δυνατότητες διεκδίκησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών» ανέφερε ο Γιώργος Διδασκάλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις