Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Tσαμπουκά φίλε, μπορούν να έχουν μόνο τα ΜΑΤ

Tσαμπουκά φίλε, μπορούν να έχουν μόνο τα ΜΑΤ

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Στην Αθήνα κάποιοι εισβάλανε στο περίπτερο και βούτηξαν τα νερά, δέρνοντας και τον υπάλληλο. Στην Πάτρα συνέλαβαν όποιον βρήκαν εύκαιρο στα επεισόδια της 17 Νομέμβρη. Και  να φανταστείς ότι για όλα αυτά τα ανδραγαθήματα των...καλών παιδιών  της ΕΛ.ΑΣ. στήνονταν επί μέρες επιχειρήσεις επί επιχειρήσεων, ατσαλώνονταν οι ντόπιες δυνάμεις και με γειτονικές, στη δε πρωτεύουσα  μόνο τον ...στρατό που δεν κατέβασαν για να διατηρήσουν την τάξη και αυτό μάλλον επειδή τέτοια μέρα ο στρατός θα προκαλούσε περίεργους συνειρμούς.

Και μετά από όλα αυτά τι; Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να γίνει η ίδια πρωταγωνίστρια των επεισοδίων που θα πάτασσε και να  φιγουράρει -και με βίντεο μάλιστα-, στα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, με τους σχετικούς ουδόλως κολακευτικούς σχολιασμούς για τους διψασμένους αστυνόμους που εφάρμοσαν το γνήσιο ελληνικό τσιτάτο «και κερατάς και δαρμένος» πάνω στον δύστυχο τον περιπτερά.

Τόσες μέρες προσπάθεια για να γίνουν περίγελως κοινώς, για να μην ανακατεύουμε τα φωνήεντα και τα σύμφωνα στον ουρανίσκο, εκφωνώντας και εμείς εκείνες τις ΕΔΕ που βαρεθήκαμε να ακούμε.

Τι πιο καθαρό και ...ευανάγνωστο από το ξύλο που έφαγε εκείνος ο άνθρωπος του περιπτέρου μπροστά στην κάμερα φωνάζοντας  «δεν θα τα πληρώσετε τα νερά;».

Μετά ήρθε η εισαγγελική εντολή.

Πόσες εισαγγελικές εντολές έχουμε κατά καιρούς ακούσει και μάλιστα εντολές που να αφορούν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν διαπράξει και πολύ χειρότερα;

Οι πολίτες βαρέθηκαν να ακούνε για ΕΔΕ και Εισαγγελικές παρεμβάσεις για υποθέσεις που στη συνέχεια θα ξεχαστούν και δεν θα γίνουν ποτέ ξανά θέμα ούτε σε  ένα μονόστηλο σχετικό με την πορεία των υποθέσεων.

Κάποιο άλλο τρόπο πιο δραστικό θα πρέπει να βρει η ελληνική αστυνομία για να διασώσει  πρώτα απ΄ όλα το δικό της κύρος από κάτι μάγκες που αρπάζουν νερά με το «έτσι θέλω» και μετά στις βρέχουν και από κάτι χρυσαυγίτικα μυαλά που κάποια εποχή μόνο επίσημη φύλαξη δεν έκαναν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα και την Πάτρα.

Η αποχουντοποίηση της ελληνικής αστυνομίας δεν έχει γίνει και ίσως και να μην συμφέρει, για αυτό να μην επιτυγχάνεται τόσα χρόνια.

Αυτό που μάθαμε από την επίσημη ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι έφταιγε ο περιπτεράς που έφαγε το ξύλο επειδή έκανε τσαμουκά. Δηλαδή ακόμη και αν ισχύει αυτό; Τσαμουκά μπορούν να κάνουν μόνο τα ΜΑΤ, όχι οι πολίτες. Οι οποίοι στην τελική δεν πλακώνουν και κανένα ΜΑΤ στο ξύλο όταν τσαμουκαλεύονται.

«Τσαμπουκά φίλε, μπορούν να έχουν μόνο τα ΜΑΤ». Αυτό είναι το μήνυμα. Και  αφήστε την ΕΔΕ και τις έρευνες στα...αρχεία τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις