Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aίγιο: Μεγαλύτερες από ό,τι είχαν αρχικά εκτιμηθεί οι ζημιές από το σεισμό- Πρoσωρινά ακατοίκητες πολυώροφες πολυκατοικίες

Aίγιο: Μεγαλύτερες από ό,τι είχαν αρχικά...

Ήδη αρκετές οικογένειες που είχαν μισθώσει "κίτρινα" διαμερίσματα, βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης νέας στέγης

Οσο περνούν οι ώρες, τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματα και βγαίνουν στο φως όλο και περισσότερες ζημιές από το σεισμό που ταρακούνησε το Αίγιο την περασμένη Παρασκευή. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως πολυώροφες πολυκατοικίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί είτε στο σύνολό τους, είτε κάποια διαμερίσματά τους, με "κίτρινο" χρώμα, που σημαίνει πως φέρουν ελαφριές βλάβες αλλά κρίνονται προσωρινά ακατοίκητες, μέχρι να αποφανθούν τα συνεργεία του δευτεροβάθμιου ελέγχου.

Ήδη αρκετές όπως αναφέρει ο filodimos οικογένειες που είχαν μισθώσει "κίτρινα" διαμερίσματα, βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης νέας στέγης μέχρι να επισκευαστούν τα σπίτια τους, ενώ ώρα με την ώρα αποκαλύπτονται νέες ζημιές σε πολυάριθμα κτίρια.

Από το πρωί της Δευτέρας, τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας όσο και το νεοσύστατο συντονιστικό γραφείο του ΤΑΣ Αχαΐας που στεγάζεται στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου "Αλέκος Μέγαρης" (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου δέχτηκαν νέες αιτήσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των κτισμάτων που χρήζουν ελέγχου σε περίπου 500. Οι αρχές καλούν οποιονδήποτε έχει στο σπίτι του εμφανείς ρωγμές σε τοιχοποιία ή κολώνες, να μη διστάσει να ενημερώσει ώστε να περάσει ένα από τα συνεργεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων για έλεγχο και να διαπιστώσει την καταλληλότητά του.

O Δήμος Αιγιαλείας  διεκδικεί την κήρυξη της περιοχής σε σεισμόπληκτη, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών με χρηματοδότηση από κρατικά κονδύλια.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις