Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας-"Η Βασίλισσα του Χιονιού" -'Οπερα για παιδιά. Πρεμιέρα σε 10 μέρες

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η νέα παραγωγή του...

Στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων", στην πλ. Γεωργίου

Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και η ανυπομονησία του κοινού για την παιδική μουσική παράσταση που ετοιμάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας πυρετωδώς.

Ο λόγος για την νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ που θα είναι το παραμυθένιο έργο «Η βασίλισσα του Χιονιού» σε πρωτότυπη μουσική και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου.

Η ιστορία βασίζεται στο αγαπημένο και πολυδιαβασμένο παραμύθι του Δανού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το λιμπρέτο υπογράφει η Σοφιάνα Θεοφάνους.

O Κάη και η Γκρέτα είναι δύο φίλοι που αγαπούν ο ένας τον άλλο πολύ. Ο καθένας έχει φυτέψει σε μια γλάστρα ένα τριαντάφυλλο και καθώς η φιλία τους μεγαλώνει , τα τριαντάφυλλα μεγαλώνουν κι αυτά… και μπλέκουν το ένα στο άλλο. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ η γιαγιά της Γκρέτα τους λέει την ιστορία ενός μάγου, του οποίου ο μαγικός καθρέφτης έσπασε σε χιλιάδες κομμάτια.

Όταν ένα κομμάτι μπαίνει στο μάτι του Κάη η βασίλισσα του χιονιού εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της. Η Γκρέτα αναζητά τον Κάη μόνη της κι όλη η φύση γίνεται βοηθός της στο μαγικό ταξίδι προς το κάστρο της βασίλισσας…

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη σκηνοθεσία σε παιδική παράσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, και οι πέντε συμμετέχοντες λυρικοί ερμηνευτές στην παράσταση, είναι Πατρινοί ενώ η μουσική θα εκτελείται ζωντανά από μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις της «Βασίλισσας του Χιονιού» ετοιμάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η έκδοση αναμνηστικού βιβλίου και μουσικού cd.

Οι πρόβες πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ενώ αξιοσημείωτο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, είναι ότι ήδη οι περισσότερες ημερομηνίες έως και τον Φεβρουάριο του 2015 που θα παίζεται το έργο, έχουν διατεθεί σε ενδιαφερόμενα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ακόμη πολύ πιθανό μετά την Πάτρα, η παράσταση να μεταφερθεί σε θέατρο της Αθήνας καθώς υπάρχει σχετική πρόσκληση.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσια- Πρωτότυπη μουσική : Θοδωρής Αμπαζής

Λιμπρέτο: Σοφιάννα Θεοφάνους

Χορογραφία:  Όλγα Σπυράκη

Σκηνικό -Κοστούμια :Κenny Μaclellan

Φωτισμοί : Νίκος Σωτηρόπουλος

Ειδικές Κατασκευές: Βασιλική Κασπίρη

Βοηθοί Σκηνοθέτη :Ειρήνη Γκότση , Σόνια Ράπτη

Βοηθός Σκηνογράφου : Κωνσταντίνα Περλέγκα.

Μουσικοί:

Πιάνο - Μουσική Διδασκαλία:  Μαριλένα Σουρή

Βιολί: Νίκος Μαυρίδης

Βιόλα: Φωτης Παπαντωνίου

Κόντρα μπάσο: Vilen  Karapetyan

Κρουστά: Maxim Mankovskiy

Παίζουν οι:

Βασίλης  Δημακόπουλος,  Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση, Σπύρος Παπαδάτος,  Ειρήνη Τζανετουλάκου.

Η πρώτη παράσταση έχει οριστεί για τις 3 Νοεμβρίου 2014.

Θα δίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση παραστάσεις για μαθητές σχολείων, το πρωί ενώ κάθε σαββατοκύριακο θα δίνονται παραστάσεις που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό, οικογένειες με παιδιά, κ.α.

Η φιλόδοξη αυτή παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας χαρακτηρίζεται ως μία ιστορία πίστης, αφοσίωσης, ενηλικίωσης και φιλίαs.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture