Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαικών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα - Η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτή...

Με εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, δηλαδή στο Κάστρο Πάτρας, το Φρούριο Ρίου και το Ρωμαϊκό -Μεσαιωνικό Υδραγωγείο

Η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Αχαΐας, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής  Κληρονομιάς με θέμα, «Τα πρόσωπα του Χρόνου», που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, δηλαδή στο Κάστρο Πάτρας, το Φρούριο Ρίου και το Ρωμαϊκό  -Μεσαιωνικό Υδραγωγείο.

Τα προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, απευθύνονται σε μαθητές της Ε΄και της ΣΤ΄ τάξης και είναι τα παρακάτω:

1.«Το Κάστρο της Πάτρας αποτελώντας το διαχρονικό ορόσημο της πόλης».

2.«Οι μεταβολές του χρόνου στο Φρούριο Ρίου: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Φρουρίου μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι περιηγήσεων και δράσεων».

3. «Ο χρόνος μέσα από τη ροή και την κίνηση του νερού στο υδραγωγείο».

Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν θεματικές περιηγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, αναφορές στην ιστορία τους, στη διαχρονική τους χρήση, στο εκτεταμένο έργο αποκατάστασής τους και προβολής τους, κ.α.

Επίσης θα εμπλουτιστούν και με ενδιαφέρουσες ομιλίες και δράσεις για θέματα συντήρησης κινητών και ακίνητων μνημείων, προβολή ταινιών και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

*Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610-276143, 2610-223363 Κάστρο Πάτρας (Ε. Μαγκανιώτη), Φρούριο Ρίου (Ν. Βασιλάκης – Μ. Γκάτη), Ρωμαϊκό – Μεσαιωνικό Υδραγωγείο (Λ. Μαλαταρά).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture