Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσούκαλης: Ο ΕΝΦΙΑ σοβαρό πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας.

Τσούκαλης: Ο ΕΝΦΙΑ σοβαρό πλήγμα στις μι...

Κοινή δήλωση του Αχαιού βουλευτή με την Νίκη Φουντά

Με κοινή τους δήλωση Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης και Αιτωλοακαρνανίας κ. ΝίκηΦούντα σχολιάζουν:

«Σοβαρό, ελπίζουμε όχι καίριο, πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επέφερε η ανεξήγητη εμμονή του κυρίου Χαρδούβελη και της κυβέρνησης να εξομοιώσει ως προς τον ΕΝΦΙΑ τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις με αυτές των κατοικιών. Και αυτό παρόλο που η Υπουργός Τουρισμού κυρία Κεφαλογιάννη – σε αντίθεση με τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Δένδια – με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής εξαίρεσε όλα τα τουριστικά καταλύματα από την υποχρέωση καταβολής του φόρου αυτού. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη μέχρι την τελευταία στιγμή και λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία επέμεινε στην αυτονόητη βελτίωση της τροπολογίας αναφέροντας το εξής:

«(…) Η κυρία Υπουργός Τουρισμού έκανε την προσθήκη για τα καταλύματα. Βεβαίως, έπρεπε να γίνει αυτή η προσθήκη. (…) Όμως, εδώ δεν κάνετε καμία μα καμία αλλαγή στο διαχωρισμό των κτιρίων κατοικίας και των κτιρίων που έχουν οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία έχουν προκειμένου να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους.

Αυτός ο νόμος, πείτε μου, είναι αναπτυξιακός ή αντιαναπτυξιακός; Δηλαδή, αυτές οι επιχειρήσεις, όλες, δεν θα πρέπει να έχουν τα δικά τους κτήρια για να ασκούν καλύτερα τη δραστηριότητά τους;»

Επίσης ακατανόητη και επιβαρυντική για τους πολίτες είναι η άνιση μεταχείριση των σεισμόπληκτων κτιρίων μόνο της Κεφαλονιάς, Φωκίδας και Φθιώτιδας, και όχι όλων των υπολοίπων περιοχών της χώρας, μεταξύ αυτών και της πολύπαθης Δυτικής Ελλάδας.

Παρόλο που οι ρυθμίσεις ψηφίστηκαν χωρίς τις πιο πάνω ουσιαστικές βελτιώσεις εμείς θα επιμείνουμε καταθέτοντας επίμονα αντίστοιχες τροπολογίες.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις