Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ταλαιπωρία και μισάωρη καθυστέρηση χθες Κυριακή στην αναχώρηση του πρωινού δρομολογίου από Πόρο Κεφαλονιάς για Κυλλήνη

Ταλαιπωρία και μισάωρη καθυστέρηση χθες ...

Πολλοί επιβάτες διαμαρτύρονταν γιατί να υφίσταται το μονοπώλιο της γραμμής Κυλλήνη - Πόρος και δεν ξαναλειτουργεί η σύνδεση Πάτρας - Σάμης - Ιθάκης

Μαζική όπως αναμενόταν ήταν η επιστροφή το περασμένο σαββατοκύριακο για πολλούς από τους εκδρομείς του Αυγούστου και η κίνηση στα λιμάνια και το οδικό δίκτυο της χώρας ήταν πολύ μεγάλη.

Στην "πολύπαθη" όπως εξελίσσεται, ακτοπλοική γραμμή Κυλλήνη – Πόρου Κεφαλονιάς που αποτελεί πλέον και τον μοναδικό σχεδόν τρόπο πρόσβασης στο μεγάλο και πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς και την διπλανή Ιθάκη (υπάρχει και η σύνδεση με πλοίο από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας προς Σάμη και Ιθάκη) από το περασμένο φθινόπωρο οπότε και διακόπηκαν τα δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Σάμη Κεφαλονιάς και την Ιθάκη, η κίνηση ήταν απίστευτη όπως και η ταλαιπωρία του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το πρωινό δρομολόγιο της Κυριακής 31 Αυγούστου 2014 από Πόρο Κεφαλονιάς (είχε φύγει 6.15 από Σάμη και περίπου 7 το πρωί από Ιθάκη) καθυστέρησε κοντά στα 25 λεπτά λόγω του μεγάλου φόρτου οχημάτων και επιβατών (μόνο τα πούλμαν ήταν 11 σε αριθμό) να αναχωρήσει και αντί της 8.30 έφυγε γύρω στις 8.55 το πρωί. Πολλοί ταξιδιώτες ήσαν αγανακτισμένοι (μέχρι και στο κατάστρωμα οι όποιες θέσεις – καθίσματα ήσαν σχεδόν γεμάτες) και φώναζαν.

«Καλά μας κάνουνε», «γιατί έκοψαν την γραμμή που εξυπηρετούσε για πολλά χρόνια την Πάτρα με την Σάμη», κ.α. ακούγονταν μέχρι να φύγει το καράβι ενώ δεν έλειψαν και κάποια σχόλια που αφορούσαν τον ίδιο τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κύριο Παρίση, ο οποίος δεν δείχνει να πολυενδιαφέρεται για την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη σε αντίθεση με την Πάτρα και την Αχαία όπου η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον των φορέων (ανάμεσα τους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και βουλευτές) είναι ισχυρή.

Μάλιστα ήδη ακούγεται έντονα ότι ναυτιλιακή εταιρεία συζητά από τον ερχόμενο Οκτώβριο να ναυλώσει πλοίο στην γραμμή Πάτρας – Σάμης.

Μεγάλα είναι τα παράπονα και των ντόπιων στην γραφική Σάμη της Κεφαλονιάς που είδαν να σημειώνεται μία σχετική σημαντική μείωση στην επισκεψιμότητα το φετινό καλοκαίρι λόγω της έλλειψης του καραβιού από την Πάτρα. Αντίθετα σε περιοχές όπως ο Πόρος ή το Αργοστόλι όπου έδεσαν και κάποια κρουαζιερόπλοια η τουριστική εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις