Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παιδάκι τραυματίστηκε σε πινακίδα-«λαιμητόμο» στην παραλία Αγ. Βασιλείου – Τι καταγγέλλει ο πατέρας του – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παιδάκι τραυματίστηκε σε πινακίδα...

Απέστειλε σχετική επιστολή στο Δήμο Πατρέων

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας κατέληξε ένα παιδάκι που έπαιζε με τα αδέλφια του στην παραλία του Αγίου Βασιλείου. Ο ανήλικος τραυματίστηκε πέφτοντας πάνω σε μια ενημερωτική πινακίδα που βρίσκεται πάνω στον πύργο του ναυαγοσώστη.

Ο πατέρας του εξοργισμένος από την παρουσία της επικίνδυνης πινακίδας στο σημείο απέστειλε σχετική επιστολή καταγγελία προς το Δήμο τον οποίο ενημερώνει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η εν λόγω πινακίδα την οποία χαρακτηρίζει ως «λαιμητόμο».

Ζητά μάλιστα την άμεση απομάκρυνσή της προς αποφυγή και άλλων σοβαρότερων ατυχημάτων με δεδομένο ότι στο σημείο παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Η επιστολή του συμπολίτη, την οποία κοινοποίησε και στο thebest.gr, έχει ως εξής:  

Η ανάγκη ύπαρξης ναυαγοσώστη στις παραλίες είναι πιστεύω αυτονόητη για κάθε πολυσύχναστη παραλία μας. Αυτονόητη επίσης θεωρώ και την ασφάλεια ανθρώπων έναντι πάσης φύσεως ατυχήματος από οποιαδήποτε δραστηριότητα ακόμα κι αν αυτή αποβλέπει στο κοινό καλό και τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών.
Η εισαγωγή αυτή έγινε με αφορμή την πρόκληση ατυχήματος σε βάρος του δωδεκάχρονου γιου μου Βασίλη, την Δευτέρα 18/8/2014 στην παραλία του Αγίου Βασιλείου, από ενημερωτική/διαφημιστική μεταλλική πινακίδα, πρόσφατα τοποθετημένη στο κάτω μέρος του ναυαγοσωστικού βάθρου της παραλίας.
Η απαράδεκτη αυτή μεταλλική πινακίδα φέρει ακμές, άνευ προστατευτικού πλαισίου και βρίσκεται σε ύψος και με τέτοιο τρόπο τοποθετημένη, ώστε κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ¨λαιμητόμος¨.
Το ότι βρίσκεται σε ναυαγοσωστικό βάθρο παρέχοντας πληροφορίες προς τους λουόμενους δεν απαλλάσσει τους υπεύθυνους τη στιγμή που ο χώρος γύρω και κάτω από το βάθρο γεμίζει μικρά, κυρίως, παιδιά, τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Εν προκειμένω θα μπορούσε η ΔΕΗ να τοποθετήσει ρευματοφόρο καλώδιο μεταφοράς ρεύματος, να οριοθετήσει μια αφύλακτη  περιοχή με ενδείξεις ¨Κίνδυνος – Θάνατος από ηλεκτροπληξία¨ και να αισιοδοξεί  ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι οι μικροί λουόμενοι δε θα αρχίσουν να ακροβατούν στο νέο ¨παιχνίδι¨ που τους έφεραν.
Το παράδειγμα αυτό το αναφέρω για να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι κανείς και για κανένα λόγο δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του όπως εύκολα μπορεί κάποιος να πιστεύει επειδή το συγκεκριμένο ατύχημα έγινε εκτός ωραρίου των ναυαγοσωστών  και σε χώρο που είναι για συγκεκριμένη χρήση κλπ.κλπ.
Κλείνοντας λοιπόν και θεωρώντας ότι ο κίνδυνος από την ύπαρξη της εν λόγω πινακίδας είναι υπαρκτός και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, ζητώ την άμεση απομάκρυνσή της από τη θέση που βρίσκεται, ειδάλλως επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι παντός υπευθύνου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις