Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Bank of America: Ποινή-ρεκόρ για τον ρόλο της στην κρίση

Bank of America: Ποινή-ρεκόρ για τον ρόλ...

Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματική ποινή που συνδέεται με την κρίση του 2007

Σε συμβιβασμό-ρεκόρ και καταβολή ποσού ύψους 16,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμφώνησε η αμερικανική τράπεζα Bank of America, προκειμένου να «κλείσει» όλες τις έρευνες που διεξήγαγαν οι Αρχές των ΗΠΑ για το ρόλο της στην μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Σύμφωνα με την απόφαση, η καταβολή των 9,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα γίνει με τη μορφή προστίμων και αποζημιώσεων, ενώ τα υπόλοιπα 7 δισ. θα διατεθούν με τη μορφή διευκολύνσεων για χιλιάδες δανειολήπτες της τράπεζας που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματική ποινή που συνδέεται με την κρίση του 2007, υπερβαίνοντας κατά πολύ το συμβιβασμό 7 δισ. δολαρίων που δέχτηκε τον Ιούλιο η Citigroup και την εξωδικαστική συμφωνία ύψους $13 δισ. που δέχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο η JPMorgan Chase.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αναμένεται να «ψαλιδίσει» τα κέρδη της τράπεζας για το τρίτο τρίμηνο κατά 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου 43 σεντ ανά μετοχή, μετά την καταβολή φόρων.

Η αμερικανική τράπεζα κατηγορήθηκε ουσιαστικά εξαπάτησε πελάτες της προκειμένου να αγοράσουν προβληματικά επενδυτικά προϊόντα, που είχαν ως εχέγγυα επισφαλή ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια.

Το σπάσιμο της «φούσκας» ακινήτων το 2007 ξεκίνησε μία αλυσιδωτή αντίδραση που, λόγω της σύνδεσης διαφορών επενδυτικών προϊόντων, έφερε στα πρόθυρα της καταστροφής το αμερικανική τραπεζικό σύστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά