Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απογοητευτική η εικόνα του Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" της Πάτρας καλοκαιριάτικα - Ίχνη υγρασιών και συνθήματα με μπογιά στους εξωτερικούς τοίχους

Απογοητευτική η εικόνα του Δημοτικού Θεά...
Μαρτάτος Tάκης

Σαν να μην έφταναν αυτά ήταν αφημένο στην είσοδο, εντός της πλατείας και το φορτηγό του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Τουλάχιστον απογοητευτική για να μην πούμε θλιβερή έμοιαζε χθες Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 το βράδυ η εξωτερική εικόνα και όψη του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων της Πάτρας που αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την Πάτρα, δημιούργημα την περίοδο 1871-2 του σπουδαίου Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλερ.

Σε βόλτα που κάναμε στην άδεια σχετικά Αυγουστιάτικη Πάτρα αντικρίσαμε να είναι αραγμένο έξω από το Δημοτικό θέατρο, πάνω στην πλατεία το φορτηγό αυτοκίνητο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (ενδεχομένως να ήταν εκεί για να μεταφέρει σκηνικό εξοπλισμό) ωστόσο έμοιαζε να βρίσκεται εκεί αρκετή ώρα! Αν πάλι κάποιος άφηνε το βλέμμα του να περιηγηθεί στο σπουδαίο αυτό μνημείο (στο οποίο έχουν ξεκινήσει εργασίες εσωτερικής ανακαίνισης) θα έβλεπε σοβαρά ίχνη υγρασιών που έχουν ξεφτίσει τα χρώματα στον εξωτερικό τοίχο και το γείσο ενώ ακόμη χειρότερα, συνθήματα με μαύρη μπογιά και σχέδια είχαν γραφτεί στις κολόνες του ιστορικού αυτού μνημείου.

Την ίδια ώρα ο φωτισμός του Δημοτικού Θεάτρου ήταν μάλλον ισχνός. Αν λοιπόν ένας τουρίστας περνούσε εκείνη την ώρα τυχαία (γιατί φέτος και η Πάτρα έχει τουρίστες το καλοκαίρι) τι θα σκεφτόταν άραγε. Χρειάζεται μεγαλύτερος σεβασμός κι από εμάς τους ίδιους για τα σημαντικά μνημεία της πόλης μας όπως το κομψοτέχνημα του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων που αποτελεί και τη βασική πολιτιστική υποδομή της πόλης την χειμωνιάτικη περίοδο!

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture