Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Αστυνομικός σε ρόλο ναυαγοσώστη σε παραλία - Το συγχαρητήριο μήνυμα απο τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Δυτική Ελλάδα: Αστυνομικός σε ρόλο ναυαγ...

Μέσω tweeter

Αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας διέσωσε 75χρονο που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε, όπως έγραψε το thebest.gr την Τετάρτη.

Μέσω του Twitter, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας τον συνεχάρη γράφοντας επί λέξει: «Συγχαρητήρια στον 26χρονο αρχιφύλακα του ΑΤ Βόνιτσας που διέσωσε 75χρονο που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε #EveryDayHeroes».

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, το τοπικό αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε τηλεφωνικά για ηλικιωμένο άτομο το οποίο κινδύνευε να πνιγεί στη θαλάσσια περιοχή της Βόνιτσας.
Άμεσα πήγαν στο σημείο ο 26χρονος αρχιφύλακας που εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στο ΑΤ Βόνιτσας και άλλοι αστυνομικοί του ιδίου αστυνομικού τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο όπου βρισκόταν ο ηλικιωμένος μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή. Ο 75χρονος ήταν σε ύπτια θέση και προφανώς σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Ο αρχιφύλακας όταν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος πνιγμού του ηλικιωμένου, βούτηξε στη θάλασσα και αφού τον προσέγγισε, κατόρθωσε να τον πιάσει και άρχισε να τον μεταφέρει προς την ακτή.

Με τη βοήθεια των άλλων αστυνομικών και ενός ιδιώτη που διέθεσε τη βάρκα του κατάφεραν να ανασύρουν τον 75χρονο στην παραλία.

Ακολούθως με ασθενοφόρο διεκομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβέζας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις