Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: «Θα απαλλάξουμε τη Δημοκρατία από τη βαναυσότητα των μνημονίων»

Τσίπρας: «Θα απαλλάξουμε τη Δημοκρατία α...

Δήλωση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πράξει «τα πάντα προκειμένου να απαλλάξει τη Δημοκρατία από τη βαναυσότητα των μνημονίων», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του για την συμπλήρωση 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσίπρας «θυμόμαστε και καλούμε όλο τον λαό μας να θυμηθεί το φονικό πρόσωπο του φασισμού. Το απάνθρωπο καθεστώς. Την εθνική ταπείνωση. Την προδοσία της Κύπρου.

Τιμούμε όλους εκείνους, αριστερούς, κομμουνιστές, δημοκράτες, έντιμους στρατιωτικούς, που όρθωσαν το ανάστημά τους όταν όλα τα «σκιάζε» η φοβέρα της χούντας. Όλους όσοι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, καταδιώχτηκαν, επειδή αρνήθηκαν να «χαμογελάσουν» στους δικτάτορες».

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στη γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία όπως τονίζει απέδειξε πως «η θέληση για ελευθερία είναι πιο δυνατή για τα τανκς».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα θεωρεί ότι η ελευθερία και τα δικαιώματα του λαού είναι η βασική του προτεραιότητα.

Καταλήγοντας τονίζει πως «θα κάνουμε τα πάντα για να απαλλάξουμε το σώμα και την ψυχή της δημοκρατίας από τη βαναυσότητα των μνημονίων. Για να εξαλείψουμε το φαιό στίγμα των υμνητών του Χίτλερ και της χούντας. Για να βγει η δημοκρατία μας από τη σημερινή δοκιμασία πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη από ποτέ.

Τίποτε δεν ξεχάστηκε. Κανένας δεν ξεχάστηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις