Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Προασπίζοντας τα δημόσια αγαθά

Προασπίζοντας τα δημόσια αγαθά

Της Μαρίας Κυριακοπούλου

Τα προβλήματα της χώρας απαιτούν τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου ανάμεσα στις αριστερές, σοσιαλιστικές, οικολογικές και προοδευτικές δυνάμεις θέση που η Κοινωνική Συμφωνία στηρίζει από την ίδρυσή της.

Στο πλαίσιο αυτό η Κοινωνική Συμφωνία στις 9 Ιουλίου πραγματοποίησε εκδήλωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ με τη συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ και πολιτικών κινήσεων – Οικολόγοι Πράσινοι, Προοπτική, Σοσιαλιστικό Κόμμα και φορέων, όπως του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τη ΓΣΕΒΕ, του Πολυτεχνείου, των αρχαιολόγων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών με θέμα τις αναπτυξιακές και κοινωνικές επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού, του αιγιαλού.

Όλοι οι εισηγητές συμφώνησαν, ότι στη χώρα μας συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, αυτό της αποδόμησης κάθε παραγωγικής δομής που θα βυθίσει την Ελλάδα σε μεγαλύτερη οικονομική εξάρτηση από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, καθώς θα μειώνεται και η εθνική της ανεξαρτησία.

Όσοι ασχολούνται σε επιστημονικό πεδίο με τα δημόσια αγαθά, τονίζουν πως αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα εκχωρήσει με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιονδήποτε.

Άλλωστε η δημόσια κτήση είναι αυτή που στηρίζει την κρατική κυριαρχία και μπορεί να εξασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μόνο η άσκηση δημόσιας πολιτικής μπορεί να συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή με την προϋπόθεση, ότι κατέχει τις αναγκαίες υποδομές.

Τα δάση, ο αιγιαλός, τα νησιά μας είναι εκτός συναλλαγής. Το ελληνικό φυσικό κεφάλαιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει στη μαύρη τρύπα του χρέους.

Η Κοινωνική Συμφωνία θα προχωρήσει στη διεξαγωγή ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος και θα κυκλοφορήσει τις εισηγήσεις, ώστε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή ενημέρωση του λαού. Παράλληλα θα διοργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις.

Η προάσπιση των δημοσίων αγαθών αποτελεί χρέος όλων μας, διότι χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτικό εθνικό σχέδιο.

 

Μαρία Κυριακοπούλου

πρώην Βουλευτής

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κοινωνικής Συμφωνίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις