Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

AΔΕΠ: Τρίτη Συνάντηση Εργασίας του προγράμματος JEWEL

AΔΕΠ: Τρίτη Συνάντηση Εργασίας του προγρ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε στον ανανεωμένο χώρο της Παλιάς Σταφιδαποθήκης- Μπάρι (Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ)  συνάντηση εργασίας (focus group)φορέων και ενεργών ομάδων της πόλης κοινωνικού - πολιτισμικού χαρακτήρα με  θέμα: «Προτάσεις ανάπτυξης, ανάδειξης, αναβάθμισης και διαχείρισης του αστικού χώρου με έμφαση στην αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και του επιχειρείν».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Διασυνοριακού Ευρωπαϊκού Έργου «JEWEL» (Joint Easily Wafted East Laboratory Model) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «SOUTH EAST EUROPE», που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών ΑΔΕΠ Α.Ε.  Μέρος του έργου JEWEL είναι η δημιουργία του Κέντρου Αστικής Ανάπτυξης (Urban Development Centre) το οποίο θα φιλοξενεί πρωτοβουλίες, συζητήσεις και ομάδες εργασίας με θέμα την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Πατρών.

Στην συνάντηση, δόθηκε έμφαση στην ανταλλαγή ιδεών και την συγκέντρωση προτάσεων για την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου των Πατρών, μέσω του πολιτισμού και της ενθάρρυνσης της σχετικής επιχειρηματικότητας. Στο focus group παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων: ΣΤ’ ΕΠΚΑ, ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε, ΜΕΤRON, Art in Progress, Λιθογραφείο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ανέλιξη Συμβ. Επιχειρήσεων, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν., Αχαϊας, ΤΕΕ/ΤΔΕ, ΦΛΠ  Ηδύφως.

Οι υπεύθυνοι της ΑΔΕΠ Α.Ε., ανέλαβαν την συγκέντρωση των ιδεών και σύντομα θα ακολουθήσει τόσο ηλεκτρονική διαβούλευση για την υλοποίησή τους, όσο και μία σειρά διοργάνωση επόμενων μικρών ομάδων διαλόγου και συλλογής ιδεών. Η  συνάντηση αποτελεί την τρίτη από μία σειρά συναντήσεων. Τα αντίστοιχα 1ο & 2o focus group, πραγματοποιήθηκαν στις 18/06/2014 & 09/07/2014, με τη συμμετοχή των ακόλουθων φορέων: ΑΔΕΠ ΑΕ, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας,  Επιμελητήριο Αχαΐας, Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Art-in-Progress, Imagine the city, Πλήρωμα 94, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, Partinistas,  Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας, Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας, Πολύεδρο, Επίκεντρο+, ΥΠΟ/ΥΝΕΜΤΕΔΕ, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Β’ βάθμιας Αχαΐας, SuperFast Ferries, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, ΣΤ’ ΕΠΚΑ, ΑΣΤΟ –Επικοινωνούμε, Εκδόσεις «Το Δόντι», Διεύθυνση Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης. Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Μπάρι το επόμενο εξάμηνο με στόχο την καταγραφή και προβολή ιδεών για την αστική αναζωογόνηση μέσω δράσεων πολιτισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις