Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μάξιμος Βγενόπουλος εκλέχθηκε Μητροπολίτης Σηλυβρίας

Ο Πατρινός Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού...

Τα συγχαρητήρια του στον π. Μάξιμο εξέφρασε τηλεφωνικώς ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της, με ιδιαίτερη χαρά και ευφροσύνη πληροφορήθηκε την επάξια εκλογή του Μεγάλου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, π. Μαξίμου Βγενόπουλου, ο οποίος είναι Πατρινός στην καταγωγή ως Μητροπολίτου της ιστορικής Μητροπόλεως Σηλυβρίας.

Ο π. Μάξιμος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα, όπου και ζουν η μητέρα και τα αδέλφια του. Επίσης είναι απόφοιτος του εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών. Ο π. Μάξιμος μάλιστα έχει διατελέσει και Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου κατά το παρελθόν και είχε μάλιστα συνοδεύσει τον κ.κ. Βαρθολομαίο όταν είχε έρθει στην Πάτρα για επίσημη επίσκεψη τον Νοέμβριο του 2008.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος απέστειλε αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του π. Μαξίμου, συγχαρητήριες ευχές εκ μέρους του ιερού κλήρου και του λαού της Πάτρας. Επίσης ο κ.κ. Χρυσόστομος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον π. Μάξιμο, στον οποίο και εξέφρασε την χαρά και τις εγκάρδιες ευχές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη Πατρών διοργανώνει προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία της εις επίσκοπον χειροτονίας του ψηφισμένου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 στον Πατριαρχικό ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στό Φανάρι.

*(Πληροφορίες στα Γραφεία της Μητροπόλεως και στα τηλ. 2610-320.602 [εσωτ. 102] και 6977441614).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις