Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε το "Σπίτι του Νερού" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε το "Σπίτι του ...

Στο κτίριο της δεξαμενής του Κάστρου

Εγκαινιάστηκε χθες (Τετάρτη) το βράδυ στην Πάτρα, το «Σπίτι του Νερού», ένας  μοναδικός χώρος στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε και στεγάζεται πλέον μετά από δυόμισι χρόνια προσπαθειών, στο κτίριο της Δεξαμενής του Κάστρου (Παπαδιαμαντοπούλου 19 και Λόντου).

Το έργο έγινε από την ΑΔΕΠ  Α.Ε. στο πλαίσιο  του έργου «Water  Saving for the Development - Εξοικονόμηση νερού για την ανάπτυξη» του  Διασυνοριακού Προγράμματος  Ελλάδα  -  Ιταλία 2007-2013, με τον Δήμο Πατρέων, να είναι ο μοναδικός στη χώρα, που αξιοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην επόμενη Δημοτική Αρχή, να πατήσει σε αυτό και να διεκδικήσει χρήματα για το περιβάλλον.

Το «Σπίτι του Νερού, θα λειτουργεί όχι μόνο ως κέντρο πληροφόρησης εξοικονόμησης νερού, αλλά και ως τουριστικό προϊόν, μέσα από το οποίο θα προβληθεί η Πάτρα.

 

Σύμφωνα με την ΑΔΕΠ, για τη δημιουργία του  «Σπιτιού του Νερού» συνέβαλε τα μέγιστα ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Γιώργος Σιγαλός και  οι υπηρεσίες  του Δήμου Πατρέων:  Δ/νση  Αρχιτεκτονικού Έργου Η/Μ,  Δ/νση  Περιβάλλοντος , Ενέργειας & Πρασίνου, ΔΕΥΑΠ.

 

Υπενθυμίζεται, ότι το «Σπίτι του Νερού»  (Water House) – Κέντρο Πληροφόρησης  για την εξοικονόμηση του νερού, το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά, έχει ως στόχο  τη προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης του νερού, μέσω δράσεων πληροφόρησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, εκδηλώσεων  και νέων  συμβουλευτικών   υπηρεσιών, που θα απευθύνονται στους πολίτες – καταναλωτές και στους επαγγελματίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων.

Δραστηριότητα του Water House θα είναι και η διακίνηση   της γνώσης μέσω  εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, σεμιναρίων  και δημόσιων  εκδηλώσεων. Με τον τρόπο αυτό  θα  “χτίσει”  την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τη προώθηση καινοτόμων γνώσεων  και  εμπειριών , τέλος  θα  θεμελιώσει ένα δίκτυο συνεργασιών για τη παρακολούθηση των διεθνών διεργασιών στο νερό και την  ανάπτυξη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις