Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: ΒΟΜΒΑ Αρσένη: Με απέπεμψε ο Σημίτης με εντολή Λαμπράκη - Παναγιωτάκης: Αποδυναμώνουν τα ΑΕΙ, δεν αντέχουν αναγωνισμό από ιδιωτικά - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: ΒΟΜΒΑ Αρσένη: Με απέπεμψε ο Σημίτ...

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον της διαθεσιμότητας-απολύσεων συναδέλφων τους

23:03 Από την πλευρά του, παίρνοντας τον λόγο, ο απερχόμενος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Παναγιωτάκης επισήμανε ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις αποδυνάμωσαν τα δημόσια Πανεπιστήμια σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά που πιθανόν θα λειτουργήσουν στην χώρα.

Χαρακτηριστικά είπε: «Ενδεχομένως η χώρα μας δεν είναι έτοιμη να δεχθεί ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν έρθουν πρέπει να βρουν υγιή και δυνατά Δημόσια. Όμως το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αποδυνάμωση, τολμώ να πω αποδόμηση, των δημόσιων πανεπιστημίων. Πως αλλιώς μπορώ να μεταφράσω την εξωπραγματική μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης; Τι να πως για την αρπαγή των αποθεματικών των Πανεπιστημίων μέσω της αγορά των ομολόγων; Πώς να χαρακτηρίσω τις καθυστερήσεις των προσλήψεων, ή την πρακτική κατάργηση των συμβασιούχων ή την άκριτη και οριζόντια μη ορθολογική διαθεσιμότητα;

Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί όχι; Αλλά πρώτα από όλα ναι στα ισχυρά δημόσια Πανεπιστήμια.»

22:53 Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την λύπη του που η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου δεν γίνεται μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

«Λυπάμαι που η εκδήλωση γίνεται σε ένα χώρο εκτός Πανεπιστημίου», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα έπρεπε να μεταφέρουν την εκδήλωση εκτός Πανεπιστημίου.

21:15 Εκπρόσωποι των Διοικητικών Υπαλλήλων παίρνοντας το λόγο ανέφεραν μεταξύ άλλων: "Αντί να γιορτάζουμε τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου «γιορτάζουμε» τις 100 απολύσεις συναδέλφων μας. Βρισκόμαστε εδώ κατά λάθος.

Οι δείκτες του Υπουργείου Παιδείας έχουν δείξει ότι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας πρέπει να λειτουργεί με 404 υπαλλήλους και αυτή την στιγμή βρίσκεται με κάτω από 300. Συμφωνούμε όλοι ότι οι συνάδελφοι χρειάζονται. Κομμάτια των Πανεπιστημίων φαίνεται πως οδεύουν προς την ιδιωτικοποίηση".

20.55 Βόμβα μεγατόνων από τον Γεράσιμο Αρσένη. Είπε ότι τον απέπεμψε από Υπουργό ο Σημίτης μετά από απαίτηση Λαμπράκη για το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών.

20.49 Aντιπροσωπεία  των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών ανέβηκε στο βήμα του Άστέρα και τα...ψέλνει στους Υπουργούς για το θέμα της διαθεσιμότητας. Αναφέρονται στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και στις αρρυθμίες που έχουν προκύψει.

20.42 Επίθεση προς τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε ότι διακόπτουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

20.12 Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον της διαθεσιμότητας-απολύσεων συναδέλφων τους οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου της Πάτρας οι οποίοι παραμένουν με τις σκηνές τους έξω από την Πρυτανεία και αυτή την ώρα πραγματοποιούν  συλλαλητήριο κατευθυνόμενοι μέσω της Αγίου Ανδρέου στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Αστήρ στην Πάτρα για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα μιλήσουν πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί Παιδείας για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, με  συντονιστή τον Χ. Γαβρά, καθηγητή Ιατρικής Πανεπιστημίου Βοστώνης και πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Παιδείας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Απόστολος Κακλαμάνης, Γεράσιμος Αρσένης, Μαριέτα Γιαννάκου, Άννα Διαμαντοπούλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σε πολλά σημεία της οδού Αγίου Ανδρέου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των ΙΧ ενώ όπως πληροφορείται το thebest.gr αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος στο ξενοδοχείο μόνο σε αντιπροσωπεία των υπαλλήλων. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις