Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Τσούκαλης: Άμεση ανάγκη κάλυψης υπηρεσιών του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘Ο Άγιος Ανδρέας’ από το ΕΚΑΒ

Νίκος Τσούκαλης: Άμεση ανάγκη κάλυψης υπ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Τσούκαλης σχετικά με την άμεση ανάγκη κάλυψης υπηρεσιών του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘Ο Άγιος Ανδρέας’ από το ΕΚΑΒ.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

"Βάσει των κείμενων διατάξεων, μετά την κατάργηση του Τμήματος Οδηγών από τα Νοσοκομεία και την απορρόφηση του προσωπικού από το Ε.Κ.Α.Β., το Ε.Κ.Α.Β. αναλαμβάνει εξολοκλήρου όλες τις σχετικές εργασίες των Νοσοκομείων, τόσο τη διακίνηση των ασθενών όσο και όλες τις υπόλοιπες σχετικές υποχρεώσεις που μέχρι πρότινος ανήκαν στα αντίστοιχα Τμήματα των Νοσοκομείων (για παράδειγμα μεταφορές υγειονομικού υλικού, τροφοδοσία και λοιπές μεταφορές επείγοντος και μη χαρακτήρα).

Παρότι αυτό το θέμα έχει διευθετηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, δυστυχώς εκκρεμεί, και μάλιστα επικίνδυνα, στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» που παραμένει ακάλυπτο από τις σχετικές υπηρεσίες.

Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, δεδομένου ότι το εν λόγω Νοσοκομείο, όντας πολυκερματισμένο, καλύπτει τις ανάγκες σε υγειονομικό υλικό, τροφοδοσία και σε λοιπές υπηρεσίες α) του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου, β) του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, γ) του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πατρών και δ) τριών Κέντρων Υγείας (Κάτω Αχαΐας, Ερυμάνθειας και Χαλανδρίτσας). Ως εκ τούτου, η έλλειψη κάλυψης τόσο ευαίσθητων και ανελαστικών αναγκών δημιουργεί δυσλειτουργίες που δύνανται να προξενήσουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ούτως ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η κάλυψη των ανωτέρω αναγκών του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» από το ΕΚΑΒ;"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις