Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αιγιάλεια - Ταρακούνησε την Πάτρα, αισθητή μέχρι την Κέρκυρα - Ακριβώς έξι χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό του 2008

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αιγιάλεια - Ταρα...

Είχε εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρων

19:50 Η ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου κατακλύζεται τις τελευταίες ώρες από αναφορές πολιτών που αισθάνθηκαν την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 18:10 στην Αιγιάλεια και είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ. Μάλιστα ο σεισμός, που έγινε ακριβώς έξι χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008, αν και σχετικά μικρής έντασης, έγινε αισθητός μέχρι και τα Μοραΐτικα της Κέρκυρας.

Μερικές από τις αναφορές που καταγράφηκαν έχουν ως εξής:

Τέμενη: «Θόρυβος κούνημα για 8,1 δευτερόλεπτα»

Πάτρα: «Διήρκεσε πάρα πολύ, η πόρτα ανοιγόκλεινε από μόνη της ήταν σαν ένα πλοίο σε μια καταιγίδα.»

Μοραΐτικα: «Τίποτα σημαντικό, κάποιο κούνημα, αρκετό για να με ξυπνήσει από τον ύπνο μου.»

Αθήνα: «Απλά προβλέψιμη. Κατάφερα να καταλάβω ακόμα και το μέγεθος εκ των προτέρων. Θα έπρεπε να δείτε την σεισμική καταγραφή που πραγματοποιήθηκε στη Ζήρια λίγες ώρες πριν από τον σεισμό.»

 

18:30 ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο σεισμός των 4,4 βαθμών της κίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6.10 το απόγευμα με επίκεντρο κοντά στην Τέμενη, είχε εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thebest.gr η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 6.10μ.μ. έγινε αισθητός σε Αίγιο, Πάτρα και Αιτωλοακαρνανία, ενώ μέχρι στιγμής στις Αρχές δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στα 4,4 Ρίχτερ επαναπροσδιορίζει το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε στις 6.10 το απόγευμα της Κυριακής, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με τις συντεταγμένες του ίδιου κέντρου, προερχόταν από απόσταση 148 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας και πέντε χιλιομέτρων Δυτικά της Τέμενης.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η ένταση του σεισμού ήταν 4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντροπ τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά της Τέμενης Αιγίου.

18:11 Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγο στην Πάτρα.

Νεώτερα σε λίγο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις