Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ανδρέας Ηλιάδης: Ο μεγάλος γιατρός και άνθρωπος- Τι άκουσα στον Αντέννα Πάτρας

Ανδρέας Ηλιάδης: Ο μεγάλος γιατρός και ά...

Του Διονύση Ζακυνθινού

Τον Ανδρέα Ηλιάδη δεν έχω την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά.Έχω ακούσει, όμως, πολλά, τα καλύτερα, για τον γιατρό, τον άνθρωπο.

Η πρώτη φορά που άκουσα για τον Ανδρέα Ηλιάδη ήταν πριν από μερικά χρόνια, όταν ένα πιτσιρίκι του περίγυρου μου προσβλήθηκε από  μηνιγγίτιδα. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα έδωσε όλα και ήταν συνεχώς στο πλευρό του.

Και όταν το παιδάκι έγινε καλά, πήρε το… «πτυχίο» της αποφοίτησης του από κει. Ναι, «πτυχίο»! Πρόκειται για ένα τρικ ψυχολογίας που έχει επινοήσει αυτός ο μεγάλος γιατρός και πολύ μεγάλος άνθρωπος, ώστε να κάνει τα παιδάκια να βγαίνουν από το νοσοκομείο σε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, και κυρίως για να μην τους μείνει στο μυαλό η νοσηλεία τους ως μια τραυματική εμπειρία.

Κι έπειτα έμαθα κι άλλα για τον Ανδρέα Ηλιάδη, που θα χρειάζονταν σελίδες ολόκληρες για να γραφτούν. Χωρίς να θέλω να παραγνωρίσω ή και να αγνοήσω την ανεκτίμητη προσφορά και άλλων γιατρών, νομίζω ότι ως κοινωνία είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Και δεν παίρνω το ερέθισμα για την εκτίμηση μου αυτή από τη γνωστή ρήση «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για μια παρουσία που υπερβαίνει κατά πολύ αυτό το συνηθισμένο σχήμα λόγου.

Έτσι, λοιπόν, όταν διάβασα ότι ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρθηκε σε έναν γιατρό – ήρωα, που δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του 7χρονου Δημήτρη, ήμουν απολύτως βέβαιος ότι επρόκειτο για τον Ανδρέα Ηλιάδη.

«Υπάρχουν γιατροί που δείχνουν κάθε φορά στην πράξη την ανθρωπιά τους και ένας από αυτούς είναι ο Ανδρέας Ηλιάδης» είπε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Μπονάνος, μιλώντας στην εκπομπή «Φόρα παρτίδα» των Νίκου Σύφαντου και Αφροδίτης Τσικριτζή, στον Αντέννα Πάτρας 105,3.

Προσυπογράφω, πλήρως, τα λεγόμενα του διοικητή του νοσοκομείου. Και αν υπάρχουν λόγοι που μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον αυτού του τόπου, σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε ως επιστήμονες αξιόλογους ανθρώπους σαν τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Εύχομαι να τον έχει ο Θεός καλά, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στα μικρά παιδιά όταν τον χρειάζονται, στην επιστήμη του, στον άνθρωπο.

ΣΣ: Σχόλια, αναλύσεις και άρθρα του Διονύση Ζακυνθινού μπορείτε να διαβάσετε στο zakpatras.wordpress.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις