Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ποιητής Γιάννης Στίγκας στις «Ημέρες Ποίησης» του Πολύεδρου της Πάτρας

Ο ποιητής Γιάννης Στίγκας  στις «Ημέρες ...

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 24 Μαίου 2014

Το ερχόμενο Σάββατο 24 Μαΐου 2014 στη 1 το μεσημέρι, το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα διοργανώνει εκδήλωση για τον ποιητή, Γιάννη Στίγκα, στο πλαίσιο του έκτου κύκλου «Ημέρες Ποίησης».

Για το ποιητικό του έργο θα μιλήσουν, η Ελευθερία Κρούπη – Κολώνα, φιλόλογος, ο Γιάννης Μανιάτης, φιλόλογος και ο Γιάννης Στρατούλιας, ψυχίατρος.

Ο Γιάννης Στίγκας που αναμένεται να παραστεί στην εκδήλωση, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε ιατρική. Το 2004 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Η αλητεία του αίματος".

Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, βουλγάρικα και σέρβικα, σουηδικά και ισπανικά. Άλλες ποιητικές του συλλογές: Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο, 2012, εκδόσεις Μικρή Άρκτος, Ισόπαλο Τραύμα, 2009, εκδ. Κέδρος, Η όραση θ’ αρχίσει ξανά, 2006, εκδόσεις Κέδρος.

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε κάνει η ποιητική του συλλογή "Ισόπαλο τραύμα".

Ο Έκτος κύκλος Ποίησης περιλαμβάνει παρουσιάσεις 42 ποιητών που έχουν εκδώσει τα τελευταία τρία χρόνια. Θα γίνουν αναγνώσεις ποιημάτων, κριτική παρουσίαση και σχόλια για το έργο τους. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις με θέμα τη λειτουργία και την απήχηση της ποίησης σήμερα.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture