Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λονδίνο, η πόλη των δισεκατομμυριούχων

Λονδίνο, η πόλη των δισεκατομμυριούχων

Σύμφωνα με τη λίστα των «υπερπλουσίων» που δημοσιεύουν οι Sunday Times

Η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο είναι το Λονδίνο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα των «υπερπλουσίων» που δημοσιεύουν οι Sunday Times.

Συνολικά στη Βρετανία ζουν 104 δισεκατομμυριούχοι (σε στερλίνες), εκ των οποίων οι 72 στην πρωτεύουσα. Το Λονδίνο ακολουθούν σε αριθμό δισεκατομμυριούχων κατοίκων η Μόσχα με 48, η Νέα Υόρκη με 43 και το Σαν Φραντσίσκο με 42.

Η Βρετανία έχει επίσης τους περισσότερους δισεκατομμυριούχος ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, έναν ανά 607.000, ενώ οι ΗΠΑ έχουν έναν δισεκατομμυριούχο ανά 1,02 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι 104 δισεκατομμυριούχοι της Βρετανίας έχουν συνολική περιουσία ύψους 301,13 δισεκατομμυρίων λιρών, περίπου 370 δις ευρώ. Πέρυσι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη χώρα ήταν 88, με συνολική περιουσία 70 δισεκατομμυρίων λιρών λιγότερη.

Σε σχέση με το 2008, πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, οι πλουσιότεροι κάτοικοι της Βρετανίας έχουν αυξήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία κατά περισσότερο από 120 δισεκατομμύρια λίρες.

Η έκθεση ακολουθεί έρευνα φιλανθρωπικών οργανισμών που καταδεικνύει διεύρυνση της ανισότητας. Οι κάτοικοι της Βρετανία που καταφεύγουν στις τράπεζες τροφίμων του Trussell Trust ανέρχονται πλέον σε πάνω από 900.000.

Οι πιο πλούσιοι κάτοικοι της Βρετανίας είναι οι ινδικής καταγωγής επενδυτές Σρι και Γκόπι Χιντούτζα, επικεφαλής του ομώνυμο πολυεθνικού ομίλου με δραστηριότητα σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 11,9 δισεκατομμύρια στερλίνες. 

Μόνο τρεις στους 20 πλουσιότερους κατοίκους της χώρας είναι Βρετανοί, ενώ 44 στους 104 είναι άλλης καταγωγής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις