Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στις 21.30 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας η τελευταία παράσταση του "Patrasso - Οι πόλεις ξεχνάνε"

Απόψε στις 21.30 στο Δημοτικό θέατρο Από...

Η σκηνοθεσία και το κείμενο είναι του Πατρινού ηθοποιού Μίλτου Νίκα

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων της Πάτρας, η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας «Patrasso- Οι πόλεις ξεχνάνε;».

Η παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Πατρινός ηθοποιός Μίλτος Νίκας, παίχθηκε την Παρασκευή 2 Μαίου και το σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαίου 2014 ενώ απόψε Δευτέρα 5 Μαίου 2014, στις 21.30 έχει προγραμματιστεί η τελευταία παράσταση.

Την ιδιαίτερη παράσταση – ντοκουμέντο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Μαριλένα Δημαρά, σύζυγος του Δημάρχου Πατρέων, η πρόεδρος του Δ.Σ. του θεάτρου Νανά Πατρώνη, η αντιπρόεδρος Μαριάννα Σταματιάδου, οι Χ. Καρλιαύτη, Ν. Μακρής και Έλλη Περπερίδου που είναι μέλη του Δ.Σ. του θεάτρου, δημοσιογράφοι αλλά και πολλοί Πατρινοί με ιταλικές ρίζες.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη παράσταση-ντοκουμέντο βασισμένη σε αληθινές προσωπικές μαρτυρίες Πατρινών με Ιταλικές ρίζες καταγωγής. Άγνωστες ιστορίες της Πάτρας, αληθινά γεγονότα και εικόνες μιας πόλης που διαρκώς αλλάζει.

Η κάθε πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Έχει σώμα, πρόσωπο, μέλη, φωνή, μνήμες. Έχει μυρωδιές, σημάδια από παλιά και νέα τραύματα, γιατρεμένα και αγιάτρευτα. Η μνήμη των ανθρώπων μπορεί να ξεθωριάζει αλλά η πόλη πάντα θυμάται τους ανθρώπους που έζησαν σε αυτήν.

Η Πάτρα εξάλλου ως πύλη της Ελλάδος προς την Ευρωπαική Δύση και την Ιταλία, καθότι το βασικό λιμάνι διασύνδεσης με το Μπάρι, την Ανκόνα, το Μπρίντιζι και την Βενετία, είχε πάντα στενούς δεσμούς με την γειτονική μας χώρα, την Ιταλία.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μίλτος Νίκας

Video : Παναγιώτης Φαφούτης

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Αυροκόμη Ξενόγιαννη

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαστεφάνου.

Παίζουν οι: Ονίκ Κετσογιάν, Αβροκόμη Ξενόγιαννη, Γιάννης Πετρούτσος, Ανδριάνα Χαλκίδη και η Σεσίλια Χαρμπίλα.

Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ, 7 ευρώ τα φοιτητικά και ομαδικά, 5 ευρώ ανέργων και Αμέα.

*Η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων τον Ιούνιο του 2013 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ομιλούντες Τόποι».

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture