Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόπειρα απόδρασης από το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Απόπειρα απόδρασης από το ψυχιατρείο του...

Τι καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Απόπειρα απόδρασης από το ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού λίγη ώρα πριν από την Ανάσταση, καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν,  υποστηρίζουν ότι ένας Έλληνας κι ένας Ρουμάνος κρατούμενος επιτέθηκαν στον υπαρχιφύλακα βάρδιας και τον απείλησαν με δυο αυτοσχέδια μαχαίρια, προσπαθώντας να αποδράσουν. Υποστηρίζουν ακόμη ότι εκείνος αντιστάθηκε και κατάφερε να αποτρέψει το συμβάν.

Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά τη συμπλοκή τραυματίσθηκαν ελαφρά τόσο ο υπαρχιφύλακας βάρδιας, όσο κι ένας Αλβανός κρατούμενος που εργάζεται στο Ψυχιατρείο, ο οποίος προσπάθησε να ακινητοποιήσει τους δράστες.

«Είμαστε μόνοι μας»

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι το σωφρονιστικό σύστημα έχει αποτύχει.

«Διαχρονικά εγκαταλελειμμένοι από τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες και επιστρατεύοντας τα όποια ψυχικά αποθέματα μας έχουν απομείνει , παλεύουμε μόνοι μας για την όποια εύρυθμη λειτουργία των φυλακών αλλά στην κυριολεξία για την ζωή όλων μας» λένε.

Οι υπάλληλοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη συνδρομή των δύο κρατουμένων που απέτρεψαν τα χειρότερα και σημειώνουν ότι η αρνησιδικία των υπευθύνων είναι ένα διαρκές έγκλημα.

«Δεν χρειάζεται να μας εκθέσουν στον θάνατο , ή να μας ευτελίσουν προκειμένου να βρουν δικαιολογίες για να ιδιωτικοποιήσουν τις φυλακές. Ας μας το πουν. Το «Τρομοκάματο» μας αποτελεί μέγιστη ντροπή για τους ασυγκίνητους και ανερυθρίαστους «Τροϊκολάγνους» ντροπή τους» καταλήγει η ανακοίνωση των σωφρονιστικών  υπαλλήλων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις