Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νεοχώρι Κυλλήνης: Εντυπωσιακή η καύση του Ιούδα

Νεοχώρι Κυλλήνης: Εντυπωσιακή η καύση του Ιούδα

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τηρώντας την παράδοση που πρόσφατα αναβίωσαν και καθιερώνουν ως θεσμό για το χωριό τους ο Σύλλογος των Εν Αθήναις Νεοχωριτών Κυλλήνης και οι πάντα δραστήριοι κάτοικοι της περιοχής έκαψαν το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα τον Ιούδα. Το ομοίωμα παραδόθηκε στις φλόγες λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στους εκατοντάδες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Η διαδρομή του Ιούδα ήταν μικρή όμως ακολουθήθηκε από κατοίκους του χωριού, υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών. Τα μέλη του συλλόγου μίλησαν για το έθιμο στον κόσμο και ευχαρίστησαν όλους για την στήριξη που παρέχουν. Στη συνέχεια περιέλουσαν το ομοίωμα του Ιούδα και οινόπνευμα, του έβαλαν φωτιά και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε στάχτη… Από την άλλη στο τέλος της καύσης, οι γυναίκες του χωριού που είχαν ετοίμασαν σπιτικά γλυκά τα πρόσφεραν στους επισκέπτες.

Το έθιμο αναβίωσε για πρώτη φορά πριν από σαράντα χρόνια και πλέον οι κάτοικοι του χωριού μα κυρίως οι εν Αθήναις Νεοχωρίτες φροντίζουν κάθε χρόνο τέτοια ημέρα να ζωντανεύει το χωριό. Τα πυροτεχνήματα τόσο αυτά που είχαν τοποθετηθεί στο ομοίωμα του Ιούδα, όσο και αυτά που έριξαν οι κάτοικοι στον ουρανό, έδωσαν άλλο χρώμα στην βραδιά.

Παρόντες ήταν οι τοπικοί φορείς της περιοχής, όπως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Ανδρέας Κορομηλάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις