Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην άκρη οι μεγάλοι! Τώρα "μιλούν" τα παιδιά του Ηρακλείου για τα χημικά

Στην άκρη οι μεγάλοι! Τώρα "μιλούν&...

Συγκλονιστικό video της Ε΄Τάξης του 43ου Δημοτικού

Τα παιδιά έχουν μια μοναδική ικανότητα να αποστομώνουν τους μεγάλους. Τα παιδιά ξέρουν πότε χρειάζεται να μιλήσουν απολύτως σοβαρά, με ευθύτητα. Η παιδική έκφραση σε όλες τις εκφάνσεις της, κρύβει στο περιεχόμενο της αλήθειες και αυθεντικότητα. Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι που αντιδρούν στην Κρήτη για την καταστροφή μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο.

Τα παιδιά, οι μαθητές του Δημοτικού, έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για το θέμα από πολύ νωρίς. Έτσι και στην περίπτωση της Ε΄ Τάξης του 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Η καταστροφή των χημικών απασχόλησε έντονα τους μαθητές που αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα, παντού, χρησιμοποιώντας και το διαδίκτυο.

«Όπλα» τους η φαντασία, η ειλικρίνεια, το χαρτί και τα πολύχρωμα μολύβια. Ζωγραφιές και μηνύματα από τα 11χρονα παιδιά που συγκλονίζουν. Σύμφωνα με τη δασκάλα τους, κ. Ελευθερία Καλούδη, οι μαθητές θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, τα πυρηνικά όπλα, ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν όσους περισσότερους μπορούν. Με τις ζωγραφιές τους, δεν έστειλαν μόνο ένα, αλλά δεκάδες μηνύματα με βαθύτατο νόημα. Συγκέντρωσαν τα έργα τους, έφτιαξαν ένα video και το ανήρτησαν στο youtube, για να μπορούν να τα δούν όλοι.

Το κεντρικό μήνυμα του video είναι: Τα παιδιά ξέρουν τι φταίει – Τα παιδιά έχουν τη λύση – Τα παιδιά δεν σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους – Τα παιδιά διεκδικούν.

Μερικά από τα δείγματα της παιδικής δημιουργικότητας, αλιευμένα από το video με τις ζωγραφιές των μαθητών της Ε΄Τάξης του 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου έχουν ως εξής:

«Αν σπάσετε ένα κύκλο της αλυσίδας της ζωής, τότε θα σπάσετε την ίδια τη ζωή»

«Ζωή στα ψάρια και όχι στα χημικά. Διεκδικήστε τις θάλασσες σας κι ακούστε τα παιδιά»

«Είμαι ο βασιλιάς των αποβλήτων της Συρίας. Με κάνει πιο δυνατό ο πόλεμος και η αδιαφορία»

«Ενημερωθείτε σωστά! Θα σας φανεί χρήσιμο»

«Όχι στα χημικά, ούτε σε μας, ούτε πουθενά»

«Με πιο δικαίωμα, αυτοί
έρχονται και πετάνε
τα απόβλητα στην Κρήτη μας
χωρίς να μας ρωτάνε;»

«Αν δεν υπήρχαν πόλεμοι, δεν θα χρειαζόταν να καταστρέψετε πουθενά τα χημικά σας όπλα. Τα παιδιά της Συρίας ζητάνε ειρήνη και τα παιδιά της Ελλάδας καθαρή θάλασσα»

«Για να νικήσουμε το σκοτάδι των άλλων, μπορούμε να ανάψουμε το δικό μας φως. Με ένα κερί δεν θα καταφέρουμε να νικήσουμε το σκοτάδι. Με χίλια όμως, μπορούμε σίγουρα!»

Το υλικό που ετοίμασαν οι μαθητές της Ε΄Τάξης του 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, θα αποσταλεί, μαζί με άλλα έργα ζωγραφικής μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ελληνικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις