Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το βιβλίο «Μέρες Αλεξάνδρειας» του Δημήτρη Στεφανάκη μεταφράστηκε στα αραβικά - Παρουσιάζεται σήμερα στην Όπερα του Καΐρου

Το βιβλίο «Μέρες Αλεξάνδρειας» του Δημήτ...

Το μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί ήδη στα γαλλικά και στα ισπανικά

Η αραβική έκδοση του βιβλίου «Μέρες Αλεξάνδρειας» του Δημήτρη Στεφανάκη παρουσιάζεται στις 25 Μαρτίου στο Κάιρο.

Πρόκειται για το ιδιαίτερα γνωστό έργο, που έχει παρουσιαστεί και στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και έχει κερδίσει δύο λογοτεχνικά βραβεία, το Prix Mediterranée Étranger και το Διεθνές Βραβείο Καβάφη για την Πεζογραφία το 2011.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί ακόμα στα γαλλικά και στα ισπανικά. Εκδόθηκε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Πατάκη το 2007 και η επανέκδοσή του έγινε το 2011 από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για ένα αριστοτεχνικό βιβλίο που με μυθιστορηματικό τρόπο αναπαριστά την ζωή του Αιγυπτιώτη ελληνισμού, μέσα από τα βήματα μιας πλούσιας οικογένειας καπνοβιομηχάνων της Αλεξάνδρειας λίγο πριν την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και μέχρι την εθνικοποίηση του Νάσερ.

Το Εθνικό Κέντρο Μετάφρασης της Αιγύπτου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης της αραβικής μετάφρασης του βιβλίου την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα Taha Hussein του Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης στην Όπερα του Καΐρου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Prof. Dr Mohamed Hamdi Ibrahim, του Πανεπιστημίου Καΐρου.

Ομιλητές θα είναι ο επιμελητής της αραβικής έκδοσης Prof. Dr Adel Said El Nahas, Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Καΐρου και o μεταφραστής του βιβλίου Dr Mohame Halil, οι οποίοι θα αναφερθούν στο έργο της μετάφρασης και στο περιεχόμενο του βιβλίου. Επίσης, η Κωνσταντίνα Αρετάκη, καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια του Καΐρου και του Μπένι Σουέφ, θα μιλήσει για τον συγγραφέα και το έργο του.

Γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι η αραβική.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture