Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η "Περσινή Αρραβωνιαστικιά" της Ζατέλη για 2 μέρες στο Αct της Πάτρας

Η "Περσινή Αρραβωνιαστικιά" τη...

Στις 24 και 25 Μαρτίου 2014

Η «Περσινή αρραβωνιαστικιά» της Ζυράννας Ζατέλη από την ομάδα Elephas tiliensis, θα παρουσιαστεί στο θέατρο act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2014.

Η «Περσινή αρραβωνιαστικιά», το πρώτο διήγημα της πολύ σημαντικής πεζογράφου Ζυράννας Ζατέλη, μεταφέρθηκε φέτος για πρώτη φορά στο θέατρο. Ένα κορίτσι αρραβωνιάζεται τον Μάρκο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 1961. Γυναίκα πια, ανοίγει τα φύλλα της μνήμης της και αναβιώνει το γεγονός που επικυρώνει την είσοδό της στην περίοδο που η ίδια αποκαλεί «πρώτη μοναξιά της ζωής της». Ο πρώτος έρωτας για το παιδί θα γίνει ένας παλιός πόνος για τον ενήλικα.

Σκηνοθεσία - Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου

Παίζουν οι ηθοποιοί, Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα-Άννα Πίττα

Οι παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί να δοθούν στο Act της Πάτρας είναι την Δευτέρα 24/3 στις 21.30 και Τρίτη 25/3/2014 στις 20.00

Η «Περσινή αρραβωνιαστικιά» έχει ανέβει στην Αθήνα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 18 Ιανουαρίου 2014 από την ομάδα Elephas tiliensis.

Η γραφή της Ζατέλη μας συνδέει με την παράδοση απαλλάσσοντάς την από το φολκλόρ και φανερώνει ένα ποιητικό παραμύθι που μιλά με τρόπο υπαινικτικό αλλά και ωμό για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις μύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυμίες, το φόβο και την έλξη του θανάτου, τη σύνδεση της καθημερινής πραγματικότητας με το μεταφυσικό, τη φαντασία και τη μαγεία.

Η Περσινή Αρραβωνιαστικιά με κίνητρο την ασίγαστη περιέργεια εισδύει ήσυχα και ουσιαστικά στο διαφορετικό και υπέροχο κόσμο του άλλου, επινοεί μια καινούργια γλώσσα μυστική και ακατανόητη, μένει ακίνητη για ώρες μπροστά στον αρραβωνιαστικό της προκειμένου να «ξαλαφρώσει από το βάρος και την αοριστία ενός κόσμου γεμάτου αντιθέσεις που την περιτριγιρίζει, τη φοβίζει και δεν την αφήνει να ησυχάσει».

Μια ιστορία που βουτάει στο καζάνι της πρώτης αφύπνισης και σοκάρει μέσα από την απλότητα και το χιούμορ της, αποκαλύπτοντας τους μυστικούς και θαυμάσιους μηχανισμούς της ανθρώπινης ψυχής.

Μουσική - costinho (Κωστής Ζουλιάτης)

Σκηνικός χώρος-Κοστούμια - Μαγδαληνή Αυγερινού

Φωτισμοί - Μελίνα Μάσχα

Επιμέλεια κίνησης - Ξένια Θεμελή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture