Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο Κερκυραίος που σάρωσε τους Χρυσούς Σκούφους για το 2014!

Ο Κερκυραίος που σάρωσε τους Χρυσούς Σκο...

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Με ελληνικό χρώμα όσον αφορά τις κορυφαίες διακρίσεις αλλά κι ευρωπαϊκή αύρα χάρη στους διεθνείς υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή, δόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 10/3 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» τα Βραβεία Γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι 2014 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα(Etrusco - Κέρκυρα ) ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.

H πολυαναμενόμενη απονομή των Χρυσών Σκούφων 2014 είναι πλέον γεγονός. Την περασμένη Δευτέρα­, στη «Μεγάλη Βρεταννία», η Ελλάδα παρουσίασε την ανερχόμενη νέα ελληνική κουζίνα στους Ευρωπαίους υπουργούς Τουρισμού, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου κορυφής τους. 
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου τους προσκάλεσαν στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπέσιαλ μενού με θέμα «Νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα».
Το υπέγραψαν έξι σεφ που κράτησαν ψηλά τη σημαία της γαστρονομίας τα τέσσερα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης βραβευόμενοι συνεχώς με Χρυσό Σκούφο. μαγείρεψαν οι Απόστολος Αλτάνης, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι, Νίκος Πουλιάσης, Νίκος Ρούσσος και ­Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. 

Αδιαμφισβήτητος πολυνίκης του 2014 ο Έκτορας Μποτρίνι. Με το «Etrusco» (Κέρκυρα ) να ανακηρύσσεται καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας και καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας αλλά και τα άλλα δύο εστιατόριά του («Botrini’s» ) στην Αθήνα και τη Ρόδο να κερδίζουν Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, ο Κερκυραίος σεφ έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. 
Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη».
Την ίδια στιγμή τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανανεώθηκαν στο ίδιο ποσοστό με τα «Botrini’s» (σε Αθήνα και Ρόδο ), «Funky Gourmet», «Hytra» και «Γαλάζια Hytra», «Bill & Coo», «Τηλέμαχος Art Grill», «Apocalypsis», «Αλάτσι», «Έξι Κλειδιά» και «Ψαράκι». 

Είναι πολύ σημαντικός ο δυναμισμός που δείχνει η εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βιτρίνα του γαστρονομικού μας τουρισμού. 
Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα, η οποία –όπως είναι αναμενόμενο– κερδίζει τη μερίδα του λέοντος με 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας καταγράφουν επίσης υψηλές επιδόσεις. 
Η Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. 
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. 
Ένα ειδικό βραβείο ιδιαίτερα σημαντικό: αυτό της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής  κερδίζει για το 2014 ο «Βασίλαινας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View