Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Πάτρα: Μάγεψαν οι σχολές χορού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μάγεψαν οι σχολές χορού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ήταν μια ανεπανάληπτη καρναβαλική βραδιά

Mάγεψαν για άλλη μια φορά το βράδυ της Παρασκευής 21ης Φεβρουαρίου οι Σχολές Χορού της πόλης μας αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο τεχνικής και αισθητικής που χαρακτηρίζει το έργο τους και τεκμηριώνοντας με ιδανικό τρόπο την άποψη ότι η παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και η μαραθώνια σπονδυλωτή παράσταση χορού που την διαδέχεται στην πλατεία Γεωργίου είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ήταν μια ανεπανάληπτη βραδιά, που γέμισε με χρώμα, δυναμισμό, ενέργεια, φρεσκάδα, αισθητική, χορό, μουσική και ξέφρενο κέφι την καρναβαλική Πάτρα.

Ήταν μια παρέλαση που χαρακτηρίστηκε από πολυχρωμία, πολυμορφία, ζωντάνια και συγχρονισμό κινήσεων που αποτυπώθηκε ως ένα υψηλής ποιοτικής στάθμης χορογραφημένο θέαμα. Οι Πατρινοί ξέφυγαν για λίγο από τα καθιερωμένα και θαύμασαν τον χορευτικό και χρωματικό χείμαρρο που ξεχύθηκε στους δρόμους. Με τις συντονισμένες κινήσεις τους και με χορευτικά βήματα τα μέλη των Σχολών Χορού της πόλης αναστάτωσαν ευχάριστα και παρέσυραν τους θεατές σε έναν θυελλώδη χορό εκτινάσσοντας το καρναβαλικό θερμόμετρο στα ύψη και εντυπωσιάζοντας με τη συνολική τους παρουσία, βασισμένη σε ευφάνταστες χορογραφίες, γεμάτες ζωντάνια και φρεσκάδα. Σε μια παρέλαση με πολύ καλή ροή και ομοιογένεια, οι χορεύτριες και οι χορευτές-μικροί και μεγάλοι- σκόρπιζαν χαμόγελα, κέφι, εξωστρέφεια και τη χαρά της ζωής με τον πιο αβανταδόρικο τρόπο.

Η παρέλαση συνοδεύτηκε από το Μουσικό Άρμα του Δήμου και δυο κινητές ταβέρνες.

Η κατάληξη της παρέλασης ακόμη πιο εντυπωσιακή αφού έδωσε τη σκυτάλη στην εκδήλωση «Οι Σχολές Χορού Παρουσιάζουν…». Από την κεντρική σκηνή παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με τις σχολές να ξετυλίγουν δεξιοτεχνία, ζωντάνια, φρεσκάδα, πάθος σε ιδιαίτερα προσεγμένες και ποιοτικές χορογραφίες, που μαγνήτισαν το πολυάριθμο πλήθος, το οποίο γέμισε την πλατεία καταχειροκροτώντας τους χορευτές και τις χορεύτριες. Το αποτέλεσμα φαντασμαγορικό, σφραγίστηκε από τους δυνατούς ήχους χορευτικής μουσικής, και κέρδισε τις εντυπώσεις συνδυάζοντας ιδανικά κίνηση, μουσική και εικόνα μεταφέροντας με αμεσότητα τον παλμό του χορού στους πολυάριθμους θεατές έως αργά τη νύχτα.

Στην παρέλαση συμμετείχαν οι σχολές χορού: Dirty Dancing - Ελένη Ανδριοπούλου, School of Dance - Ελευθερία Τσαφούλια, Πρότυπη Σχολή Χορού Πόλυς Γιαννακοπούλου, Σχολή Χορού Κατερίνας Σταυροπούλου, Fuego - Νικολίτσα Δερματοπούλου-Κουνάδη, Σχολή Μπαλέτου Μπεττίνας Κάτσενου, Χοροέκφραση - Ιωάννα Ζαχαροπούλου, The Dance Club Patras - Μαρία Ρέτσα, Keep Dancing - Μίνα Παναγιωτοπούλου, Σχολή Χορού Ανδριάνας Ντάρμα, Katsikis Dance - Παναγιώτης Κατσίκης, Athletic Dance Studio - Patrik Koutzieski, Σχολή Μπαλέτου & Μοντέρνου Χορού Γεωργίας Βούλγαρη και Salsa Eterna - Τσουρέκα Αναστασία, οι οποίες μετέδωσαν τον άνεμο της διασκέδασης και τον χορευτικό πυρετό του Πατρινού Καρναβαλιού και στην παράσταση που ακολούθησε.

Ένα εκρηκτικό μείγμα χορογραφιών από τις σχολές χορού που παρουσίασαν εναλλάξ tribal fusion, rock and roll, μοντέρνο με στοιχεία κλασικού, latin, κλασικό flamenco, free jazz, musical, zumba, kids belly dance, character, tango jazz, afro cha cha, mambo, skyfall, contemporary jazz, hip hop, break dance, oriental, rumba, salsa, zouk, bollywood, animation latin aerobic, commercial zumba κ.α.

Tην εκδήλωση «Οι Σχολές Χορού παρουσιάζουν…» παρουσίασε η Κατερίνα Τσουκαλά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr