Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Κριτική, προτάσεις και γονιμός προβληματισμός στην ημερίδα του thebest.gr για το Πατρινό Καρναβάλι - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κριτική, προτάσεις και γονιμός προβληματ...

Αφορμή για την ημερίδα αποτελεί ο εορτασμός της «Ημέρας Άλκη Στέα» στις 9 Μαρτίου- Το τρίτο και τελευταίο μέρος του καρναβαλικού project «Patras Carnival @ thebest»

13.45: Ολοκληρώνεται ο κύκλος των παρεμβάσεων. Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος του thebest.gr Θάνος Χριστακόπουλος.

13.35 Το "παρών" στην ημερίδα του thebest.gr έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πατρέων Νίκος Οικονομόπουλος και  Δημήτρης Πεφάνης, η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξης Σκαρμέας, Σπύρος Πολίτης, Ήρα Κουρή και  Χάρης Καρκούλιας, πολλοί καρναβαλιστές και δημοσιογράφοι.

13.30 Στην διαδικτυακή σύνδεση του thebest.gr και στην σημασία του διαδικτύου για την προβολή του καρναβαλιού της Πάτρας αναφέρθηκαν ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος Trade Marketing Manager Δυτικής Ελλάδας, Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και Χορηγός του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 (Amstel) και η κ. Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, εκπρόσωπος της  λουκουμοποιίας «Σκιαδαρέσης», Χορηγού του project “Patras Carnival @ theBest.gr».

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην ανάγκη της εξωστρέφειας του θεσμού που πρέπει με την στήριξη όλων, να βγει εκτός των ορίων της Πάτρας και να κατακτήσει όλο και μεγαλύτερο  κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

13.25 Στην τοποθέτησή του ο επιχειρηματίας,  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας και Χορηγός  του Πατρινού Καρναβαλιού (Λουξ), Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε ότι πρέπει να καταλάβουμε τι πλούτο έχουμε στα χέρια μας και αναλόγως να δράσουμε.

Eπεσήμανε ότι το καρναβάλι αντίθετα με όσα λέγονται δεν έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς οι επισκέπτες του είναι κυρίως φοιτητές και επεσήμανε ότι είναι αδιανόητο την τελευταία Παρασκευή του Καρναβαλιού να ψάχνεις και να βρίσκεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Πάτρας.

"Προσωπικά προσβάλλομαι όταν βλέπω ότι ο ΕΟΤ χορηγεί το καρναβάλι του Ρεθύμνου και όχι το καρναβάλι της Πάτρας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρλαφέκας.

12.45 Ο Κώστας Αγγελάκης, Internet Exper, Partner BestCarnival.gr, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαδικτυακή μετάδοση των παρελάσων από το thebest.gr, αναφέρθηκε στις live ματαδόσεις και στην δύναμη που έχει το διαδίκτυο, αναφερόμενος και σε σχετική δημοσκόπηση της GPO.

Είπε ότι το καρναβάλι πρέπει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στον διαδικτυακό  τόπο και τόνισε ότι το thebest.gr είναι ο διακκτυακός τόπος με τις περισσότερες φωτογραφίες του καρναβαλιού του 2014, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα ψηφιοποίησης του καρναβαλικού υλικού και αρχείου.

Επίσης, εκτενής αναφορά έκανε και σε δράσεις πιου αφορούν εν γένει την προβολή του θεσμού αλλά και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας (τουρισμός).

12.37 Ενας από τους σημαντικούς χορηγούς της φετινής live μετάδοσης του Πατρινού Καρναβαλιού από το thebest.gr, ο επιχειρηατίας Θεόδωρος Δούρος, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dur, Χορηγός του project «Best Carnival @ theBest.gr», μιλώντας στην ημερίδα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού, με την στήριξη όλων, ενώ τόνισε ότι το φετινό καρναβάλι δεν θα το ξεχάσει ποτέ, καθώς μια από τις πρώτες λέξεις που είπε η μόλις 11 μηνών κόρη του ήταν "καρναβάλι".

Μάλιστα, το σχετικό ηχητικό απόσπασμα ακούστηκε και στην αίθουσα.Αναφέρθηκε εκτενώς στον Άλκη Στέα, λέγοντας ότι το ήθος, η ποιότητα και η αίγλη του θα πρέπει να συνδέονται με το πατρινό καρναβάλι και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

12.25 Στην βαριά ευθύνη που φέρει διαχρονικά το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας για το γεγονός ότι δεν ασχολείται σοβαρά με το Πατρινό Καρναβάλι, αναφέρθηκε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Κωνσταντίνος Μάγνης, ενώ ο ηθοποιός και παρουσιαστής της φετινής ζωντανής σύνδεσης του thebest.gr Θανάσης  Βισκαδουράκης αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την φετινή διοργάνωση και επεσήμανε ότι θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να το αναδείξουν σε κεντρικό επίπεδο, καθώς, όπως είπε, πολλοί στην Αθήνα δεν ξέρουν τι θα πεί πατρινό Καρναβάλι.

12.05 Την συγκινητική εμπειρία της από τη συνεργασία με τον Άλκη Στέα, που ήταν επί σειρά ετών η ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού, κατέθεσε η δημοσιογράφος, εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ και πρώην παρουσιάστρια του Πατρινού Καρναβαλιού Νατάσσα Τραγουστή.

Η κ. Τραγουστή είπε ότι κάθε χρόνο έχουμε γκρίνιες για το Καρναβάλι όμως το Πατρινό Καρναβάλι συνεχίζει να υπάρχει και να δυναμώνει, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί δημοτικοί και πολιτικοί άρχοντες που δεν αγαπούν το καρναβάλι και δεν συμμετέχουν στο καρναβάλι.

11.55 Να απαλλαγούμε απο νοοτροπίες που τροφοδοτούν την ανταγωνιστικότητα, ζήτησε ο Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Κώστας Τρίγγος που τοποθετήθηκε αμέσως μετά την κ. Κουρμπανά.

Όπως είπε, η ανταγωνιστικότητα πρέπει να υπάρχει μόΝο σε ό,τι αφορά το ωραίο, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της καρναβαλικής εκπαίδευσης μέσα από ειδικά προγράμματα, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις του για την επικοινωνία του μεγάλου θεσμού της πόλης.

Eπανέφερε τέλος το θέμα της δημιουργίας Καρναβαλικού Μουσείου.

11.46 Πλήθος φορέων, πολιτών και καρναβαλιστών συμμετέχουν στην ημερίδα του Thebest.gr για το Καρναβάι και την επικοινωνία που ξεκίνησε πριν από λίγο στην Αγορά Αργύρη  με εισήγηση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Πατρινού Καρναβαλιού, Μαρίας Κουρμπανά.

Η κ. Κουρμπανά τόνισε ότι το καρναβάλι για την Πάτρα είναι θησαυρός, αλλά πρέπει να κατανικήσει τις παθογένειές του μια από τις οποίες είναι η εσωστρέφεια, και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει απο τον δήμο σε αυτή την κατεύθυνση ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα το καρναβάλι να αποκτήσει αυτονομία.

11.25 Ημερίδα με θέμα «Πατρινό Καρναβάλι και Επικοινωνία» πραγματοποιείται αυτή την ώρα  στο Καρναβαλικό Κέντρο της Αγοράς Αργύρη, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης «Πατρινό Καρναβάλι».Η ημερίδα ξεκίνησε με προβολή βίντεο από τις παρουσιάσεις του Καρναβαλιού από τον αείμνηστο Άλκη Στέα.

Η εκδήλωση αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος του καρναβαλικού project «Patras Carnival @ thebest» που διοργανώθηκε από το ειδησεογραφικό portal της Δυτικής Ελλάδας.

Προηγήθηκαν οι δύο διαδικτυακές μεταδόσεις των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, το περασμένο Σαββατοκύριακο.Αφορμή για την ημερίδα αποτελεί ο  εορτασμός της «Ημέρας Άλκη Στέα» στις 9 Μαρτίου και  στόχος είναι η διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης προβληματισμού στον απόηχο του φετινού Καρναβαλιού.

Δύο κύριες θεματικές ενότητες -που συναποτελούν τον τομέα της Επικοινωνίας- θα απασχολήσουν την εκδήλωση: 1. Παρουσίαση – Προβολή – Εξωστρέφειακαι 2. Marketing -  Διαφήμιση – Χορηγίες.Πρόθεση των διοργανωτών είναι η κατάθεση εμπειριών, σκέψεων, απόψεων και προτάσεων επί του επίκαιρου θέματος της επικοινωνίας του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η χρονική απόσταση από το περασμένο και το επόμενο Καρναβάλι, καθώς και η επάρκεια, γνώση και εμπειρία των εισηγητών εγγυώνται μία ουσιαστική συζήτηση.

Οι εξαιρετικά σύντομες αρχικές τοποθετήσεις, που έχουν ζητηθεί από τους ομιλητές, θα δώσουν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να τοποθετηθούν και να συζητήσουν, συμβάλλοντας σε ένα γόνιμο διάλογο που φιλοδοξεί να καταλήξει σε απτά συμπεράσματα.Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η εταιρία DUR και το εστιατόριο AGORA.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του theBest.gr Θάνος Χριστακόπουλος και στο κεντρικό τραπέζι των ομιλητών θα βρεθούν και θα τοποθετηθούν οι:Κώστας Τρίγγος -Επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος-Πρόεδρος Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά -Αρχιτέκτων, μηχανικός-Καλλιτεχνική Διευθύντρια Πατρινού Καρναβαλιού Νατάσα Τραγουστή-Δημοσιογράφος, εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ-Παρουσιάστρια των παρελάσεων του Πατρινού ΚαρναβαλιούΚωνσταντίνος Μάγνης -Διευθυντής σύνταξης εφημερίδας «Πελοπόννησος»-Παρουσιαστής των παρελάσεων του Πατρινού ΚαρναβαλιούΤζίμης Πολίτης-Ερασιτέχνης ηθοποιός-Παρουσιαστής του Κρυμμένου Θησαυρού και του Πατρινού ΚαρναβαλιούΘανάσης Βισκαδουράκης -Ηθοποιός-Παρουσιαστής της παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014Κώστας Αγγελάκης-Internet Expert-Partner BestCarnival.grΠλάτωνας Μαρλαφέκας-Επιχειρηματίας, Πρόεδρος «Επιμελητηρίου Αχαΐας»-Χορηγός  του Πατρινού Καρναβαλιού (Λουξ)Φίλιππος Κεφαλόπουλος-Στέλεχος marketing-Partner της εταιρίας ολοκληρωμένων υπηρεσιών μάρκετινγκ «Prime Marketing» Μάρκος Τζιμόπουλος-Στέλεχος Smart Mooving Media-Εκπρόσωπος χορηγού Πατρινού Καρναβαλιού 2014 (Mr Proper)Κώστας Παπαδόπουλος-Trade Marketing Manager Δυτικής Ελλάδας, Αθηναϊκής Ζυθοποιίας-Χορηγός του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 (Amstel)Σπύρος Σκιαδαρέσης-Διευθύνων σύμβουλος λουκουμοποιίας «Σκιαδαρέσης»-Χορηγός του project “Patras Carnival @ theBest.gr» Θεόδωρος Δούρος-Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dur-Χορηγός του project «Best Carnival @ theBest.gr»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr