Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Πάτρα: Τα μεμονωμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας στο καρναβάλι και η ανάγκη εξυγίανσης του χώρου των καταστηματαρχών εστίασης

Πάτρα: Τα μεμονωμένα φαινόμενα αισχροκέρ...

Μια μπύρα... επτά ευρώ

Αναφέρθηκε, από το πρωί της Τρίτης, το thebest.gr στα μεμονωμένα αλλά «χτυπητά» φαινόμενα αισχροκέρδειας που εμφανίστηκαν στο φετινό Καρναβάλι, παρά την κρίση και την δεδομένη οικονομική συγκυρία.

Φαινόμενα που λειτουργούν σε βάρος του Καρναβαλιού καθώς απωθούν τους επισκέπτες και διασύρουν την πόλη.

Δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα όταν κάποιος καλείται, εμβρόντητος, να πληρώσει επτά ευρώ για μια μπύρα!

Είχαμε, μάλλον… ηλιθιωδώς, πιστέψει ότι αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Να, όμως, που εμφανίστηκαν ακόμα και στην εποχή που τα επτά ευρώ ισοδυναμούν με… μισό μεροκάματο και οι ελεγκτικές αρχές – υποτίθεται...- δείχνουν το σιδηρούν πρόσωπο τους για να προστατέψουν τον δύσμοιρο καταναλωτή.

Από το πρωί το thebest.gr κατακλύστηκε από μηνύματα Πατρινών αλλά και επισκεπτών που στηλίτευαν την κάκιστη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά κάποιων επιχειρηματιών από τον χώρο της εστίασης και της αναψυχής.

Και επειδή υπάρχουν και θεσμικά όργανα είναι μάλλον υπόθεση των επαγγελματιών του χώρου να πάρουν θέση και να απομονώσουν αυτά τα φαινόμενα, είτε μέσω της δημόσιας καταγγελίας, είτε μέσω της ενεργοποίησης των αρμόδιων αρχών.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ψάχνουμε με το… κιάλι τους επισκέπτες, σε μια εποχή μάλιστα που η «βαριά βιομηχανία» του Πατρινού Καρναβαλιού οφείλει και πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή ανάταξης της τοπικής οικονομίας.

Το thebest.gr είναι εδώ να πλαισιώσει κάθε πρωτοβουλία εξυγίανσης του χώρου. Με οποιοδήποτε κόστος. Αρκεί να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του Καρναβαλιού μας ως μια μεγάλη μαζική γιορτή και όχι ως «ενέδρα» διαφόρων τυχάρπαστων που θέλουν να «γδάρουν» όσους μας προτιμούν, όσους επιλέγουν Πάτρα για την αποκριάτικη διασκέδαση τους.

Αυτά και θα επανέλθουμε…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr