Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Κατάμεστη η Φιλαρμονική για μια διαφορετική παρουσίαση παραμυθιού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κατάμεστη η  Φιλαρμονική για μια ...

Του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου «Η μοναξιά του χαρταετού»

Μια έκπληξη περίμενε όσους κατέκλυσαν την αίθουσα  εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρίας το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου  για την παρουσίαση του παραμυθιού του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου «Η μοναξιά του χαρταετού».

Κι αυτό γιατί αντί για μια συμβατική παρουσίαση βιβλίου, παρακολούθησαν μια πολυσύνθετη παράσταση, με πρωτότυπη μουσική και τραγούδι, μαζί με θεατρική αφήγηση του παραμυθιού και περιεκτικές εισηγήσεις.

Για το βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ (todonti.wordpress.com) και την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (www.koinotopia.gr), μίλησε πρώτος ο επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Νεκτάριος Στελλάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μήνυμα του «Χαρταετού» είναι πως πρέπει να σπάσουμε το «κλουβί» στο οποίο βρισκόμαστε και να μοιραστούμε με άλλους τις «πτήσεις» και σκέψεις μας.

Η νηπιαγωγός Κατερίνα Γαλανοπούλου αναφέρθηκε αμέσως μετά στις αισθήσεις  που ξυπνούν από την ανάγνωση του παραμυθιού, αλλά και στο συνεχή διάλογο του κειμένου με τα έργα ζωγραφικής του Παναγιώτη Καρώνη.

Τις παρουσιάσεις διαδέχτηκε ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με τη Μαίρη Σιδηρά να διαβάζει με μοναδικό τρόπο χαρακτηριστικά αποσπάσματα  από το παραμύθι, πλαισιωμένη από τη μουσική που έγραψε ειδικά για τη βραδιά ο Γιώργος Δίπλας, ο οποίος ήταν στο πιάνο.

Μαζί τους ο τραγουδιστής Χρήστος Κωνσταντόπουλος απέδωσε εξαιρετικά ένα τραγούδι που έγραψαν με αφορμή το βιβλίο ο Γιώργος Δίπλας και ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Στο τέλος της παρουσίασης, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάκης Μαρτάτος, ο συγγραφέας Κ. Κυριακόπουλος και ο ζωγράφος Π. Καρώνης ευχαρίστησαν το κοινό και τους συντελεστές του βιβλίου, δίνοντας έμφαση στη στενή συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας έχουν επίσης κυκλοφορήσει τα παραμύθια «Το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο» και «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο...».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View