Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επιστροφή χρημάτων σε όλα τα ειδικά μισθολόγια – Απόφαση πιλότος του ΣτΕ για δικαστικούς, γιατρούς και πανεπιστημιακούς

Επιστροφή χρημάτων σε όλα τα ειδικά μισθ...

Τουλάχιστον 200 εκατομμύρια πρέπει να πάρουν πίσω οι ένστολοι

Ντόμινο αλλαγών μπορεί να φέρει η απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας. Η κυβέρνηση έρχεται σε δύσκολη θέση καθώς η απόφαση μπορεί να αποτελέσει πιλότο για αντίστοιχες αποφάσεις τόσο για τους γιατρούς και τους δικαστικούς, όσο και για τους πανεπιστημιακούς που ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

Η κυβέρνηση πάντως αναμένεται να έρθει σε δύσκολη θέση καθώς μόνο σε ό,τι αφορά στην περίπτωση των ενστόλων θα πρέπει να επιστρέψει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα για την αναπροσαρμωγή των συντάξεων.

Ανάλογες είναι οι προσφυγές που έχουν γίνει στην δικαιοσύνη τόσο από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όσο και από τους πανεπιστημιακούς αλλά και τους δικαστικούς.

Σε ό,τι αφορά στους δικαστικούς οι μειώσεις έφτασαν και τα 1.100 ευρώ, ενώ στους νοσοκομειακούς ιατρούς οι μειώσεις ξεπέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 400 ευρώ το μήνα. 

Εκτός από την επιστροφή, μόνο στην περίπτωση των ενστόλων τα έξοδα για το κράτος θα αυξηθούν κατά 78 εκατομμύρια το χρόνο σε μια περίοδο που η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα ώστε να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014 που ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ.

Η απόφαση πάντως θεωρείται ορόσημο και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ωστόσο από το Μαξίμου αν και δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση εκτιμάται ότι το ΣτΕ δεν είναι απαραίτητο πως θα βγάλει ανάλογες αποφάσεις για όλους όσοι έχουν προσφύγει και πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά