Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Απροθυμία για το κοινωνικό τιμολόγιο - Μόνο ένας στους τέσσερις ζήτησε φθηνότερο νερό

Πάτρα: Απροθυμία για το κοινωνικό τιμολό...

Από τους 4.000 δικαιούχους, μέχρι στιγμής, μόλις 1.000 άτομα έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Είκοσι μέρες μετά την ψήφιση του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΥΑΠ μειωμένο είναι το ενδιαφέρον από την πλευρά των δικαιούχων. Μέχρι στιγμής από τους 4.000 δικαιούχους, μόλις 1.000 άτομα έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Στην κατεύθυνση ενεργοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών που δικαιούνται τις παροχές του Κοινωνικού Τιμολογίου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Αντώνης Κότσαλης, είχε πολύωρη συνάντηση με τους αντιδημάρχους, Θ. Μασσαρά και Μ. Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη, ζητώντας τη βοήθειά τους, ώστε όσοι δικαιούνται να προσέλθουν και να καταθέσουν σχετική αίτηση για φθηνότερο νερό.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε μέσω του Γραφείου Διαμεσολάβησης να γίνει μία επισταμένη προσπάθεια ενημέρωσης των δικαιούχων, με την παροχή και ουσιαστικής βοήθειας, όπως της συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών από εθελοντές. Επίσης, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και των δημοτικών συσσιτίων θα υπάρξει, αντίστοιχα, σχετική ενημέρωση, ενώ εντός των επόμενων ημερών, όπως δήλωσε ο κ. Κότσαλης στην «Πρωινή Γνώμη.» θα σταλεί σε όλα τα νοικοκυριά ενημερωτική επιστολή για τους δικαιούχους και τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο μέσω των λογαριασμών του νερού. Τέλος θα γίνει ενημέρωση και μέσω των ενοριών.

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο για να γλιτώσει ένα σημαντικό ποσό από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ. Σκοπός μας είναι άμεσα, τουλάχιστον 4.000 Πατρινοί που έχουν ανάγκη να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, γι’ αυτό και ζήτησα τη βοήθεια των δύο συγκεκριμένων αντιδημαρχιών. Έγινε μία πρώτη διεξοδική συζήτηση για το πώς θα ενημερώσουμε και βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, σε 15 ημέρες θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση», τόνισε ο κ. Κότσαλης.

Όσον αφορά στις διακοπές υδροδότησης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ανέφερε ότι η Επιχείρηση επιδεικνύει αμέριστη ευαισθησία σε ειδικές περιπτώσεις συμπολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ όταν εντοπίζονται δημότες με σοβαρά προβλήματα, επιδιώκεται διακανονισμός κι όχι διακοπή.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Τιμολόγιο προβλέπει τη δωρεάν παροχή 120 κυβικών μέτρων νερού το τετράμηνο σε εγγεγραμμένους στο συσσίτιο του Δήμου και της Εκκλησίας μέχρι του αριθμού των 4.000 οικογενειών, καθώς και έκπτωση 30-50%, με εισοδηματικά κριτήρια, σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμεΑ και οικογένειες με προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά