Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο Vassilikos των Raining Pleasure live αυτό το Σάββατο στο γειτονικό Αίγιο

Ο Vassilikos των Raining Pleasure live α...

Στον πολυχώρο "Πολυτεχνείο", στις 22.30

Ο Πατρινός τραγουδιστής Βασιλικός, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του πρόκειται να εμφανιστεί αυτό το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, μετά στις 22.30 στο γειτονικό Αίγιο, στον πολυχώρο «Πολυτεχνείον», στην οδό Επ. Τιμοθέου 22.

Το εισιτήριο για την συναυλία κοστίζει 10 ευρώ και 8 ευρώ για τους φοιτητές καια νέργους.

Σε μία χώρα που έχει έντονη τοπική σκηνή και στην οποία κυριαρχεί ο ελληνικός στίχος, ο Βασιλικός επηρεασμένος από την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή, από τα μέσα της δεκαετίας του 90 μέχρι και σήμερα καταφέρνει να ξεχωρίσει. Η εγχώρια αγγλόφωνη σκηνή πέρασε και περνάει ακόμα μία περίοδο άνθησης, με ολοένα και περισσότερα καινούρια σχήματα να ακολουθούν τα χνάρια του Βασιλικού και του συγκροτήματός του, των Raining Pleasure, και να ελπίζουν σε μία επιτυχία, με τους δικούς τους όρους, στίχους και επιλογές, όπως και οι τελευταίοι.

Κυκλοφορώντας 7 άλμπουμ με την αγγλόφωνη μπάντα των Raining Pleasure, των οποίων υπήρξε συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας/κιθαρίστας και στιχουργός, ο Βασιλικός έχει στο ενεργητικό του μερικά από τα μεγαλύτερα hits των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα, με κομμάτια όπως τα “Capricorn”, “Fake”, “Love Me, Love Me, Love Me”, που κατέκτησαν το ελληνικό ραδιόφωνο.

Δύο από τα 3 άλμπουμ τους στη δισκογραφική ΕΜΙ έγιναν χρυσά, ενώ όλα αυτά τα χρόνια ο Βασιλικός έχει γράψει συνολικά δεκάδες κομμάτια που έχουν σημαδέψει και επηρεάσει μία ολόκληρη γενιά μουσικόφιλων στην Ελλάδα. Με την μπάντα του, τους Raining Pleasure, έχουν περιοδεύσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Γερμανία, Τουρκία και Ρουμανία με μεγάλη επιτυχία ενώ στα πλαίσια φεστιβάλ (Hurricane, Rock n’ Coke) έχουν μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως Pixies, The Cure, Pearl Jam, Arcade Fire και άλλους.

Το άλμπουμ “Reflections” που κυκλοφόρησε το συγκρότημα το 2005 θεωρήθηκε από πολλούς μουσικοκριτικούς σαν μία “ανάγνωση” του έργου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι που θα επικροτούσε ο ίδιος ο συνθέτης, αν ήταν ακόμα εν ζωή. Έγινε χρυσό και ξεπέρασε τις 35.000 πωλήσεις, ένα νούμερο εξαιρετικά μεγάλο για την ελληνική αγορά. Το άλμπουμ αυτό, αλλά και η τόλμη του Βασιλικού να οδηγηθεί το συγκρότημα σε νέους τρόπους έκφρασης, συνδυάζοντας μάλιστα και το θεατρικό στοιχείο στις παραστάσεις τους, όπως το 2006 με την παράσταση “Love and Death”, έκανε τους Raining Pleasure και το Βασιλικό γνωστούς και αγαπητούς σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό.

Εκτός από την πετυχημένη πορεία του με τους Raining Pleasure, ο Βασιλικός έχει συνεργαστεί και με αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες. Μία από αυτές είναι η συμμετοχή του στο άλμπουμ της Ολλανδής ερμηνεύτριας Traincha, τόσο ζωντανά όσο και στο άλμπουμ της “The look of love”.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Έλλη Πασπαλά, τη Λένα Πλάτωνος ενώ σημαντικό σταθμό στην καλλιτεχνική του πορεία αποτέλεσε η συνεργασία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, μία από τις πιο πετυχημένες ελληνίδες τραγουδίστριες, για δύο εμφανίσεις στο Ηρώδειο, αφιερωμένες στα κινηματογραφικά του Χατζιδάκι.

Το 2009, ο ώριμος πλέον Βασιλικός, υπέγραψε με την Sony Music Greece για την κυκλοφορία ενός προσωπικού άλμπουμ, μία συλλογή κομματιών από τις δεκαετίες του ’30 μέχρι ’60. Η συλλογή αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη συλλογή επανεκτελέσεων. Ο Έλληνας τραγουδοποιός εκτός της μοναδικής φωνής του, προσθέτει και την δική του προσωπική και φρέσκια ματιά σε κομμάτια που έχουν αγγίξει το χρόνο και καταφέρνει να τα κάνει να ακούγονται σαν να γράφτηκαν σήμερα.

Στο άλμπουμ αυτό, με τίτλο “Vintage (Songs I Wish I'd Written Vol.1)”, ο Βασιλικός έχει αναλάβει τις ενορχηστρώσεις, τις εκτελέσεις όλων των οργάνων, μαζί φυσικά και με την ερμηνεία, ενώ υπογράφει και την παραγωγή μαζί με τον Βρετανό παραγωγό Clive Martin, που έχει δουλέψει με σπουδαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες, όπως οι Queen, Peter Gabriel, Terrorvision, Reef, Puressence, Stereophonics, Les Négresses Vertes, κ.ά.

Η συνεργασία του Βασιλικού με τον Clive Martin συνεχίστηκε πάνω σε ένα κομμάτι που έγραψε ο Βασιλικός, στα ελληνικά αυτή τη φορά, για την Δήμητρα Γαλάνη και το οποίο κυκλοφόρησε στο άλμπουμ ΠΙΞΕΛ της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

Μόνο μερικές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, το Vintage έγινε χρυσό ενώ συνεχίζει ακόμα να είναι στο προσκήνιο αποτελώντας έναν από τους πιο σημαντικούς δίσκους που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια.

Το επόμενο βήμα, το καλοκαίρι του 2011, ήταν η επιτυχημένη συνεργασία του Βασιλικού με την Δήμητρα Γαλάνη, μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες που βρίσκεται στο προσκήνιο παραπάνω από 40 χρόνια. Η επιτυχία τους ξεκίνησε στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου, συνεχίστηκε τον χειμώνα στις live εμφανίσεις τους στον χώρο GazArte, και τέλος οδήγησε στην κυκλοφορία ενός live album από τη Sony Music Greece που περιείχε μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους από το χρόνο που μοιράστηκαν στη σκηνή.

Ενώ ο Βασιλικός βρίσκεται στη φάση δημιουργίας του 2ου προσωπικού του άλμπουμ, αυτή τη φορά με δικές του συνθέσεις, δεν παύει ποτέ να πειραματίζεται και να εξερευνά καινούριες για αυτόν «μουσικές περιοχές». Τον Σεπτέμβρη του 2012 εξέπληξε κοινό και κριτικούς όταν διασκεύασε μέρος του έργου του συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

Σε μια sold-out συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Βασιλικός παρουσίασε την δική του εκδοχή των τραγουδιών του γνωστού ρεμπέτη, με σύγχρονες ενορχηστρώσεις και ηλεκτρονικό προσανατολισμό. Λίγο αργότερα, ο Βασιλικός επελέχθη από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, να συμμετάσχει στις συναυλίες του συνθέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που ήταν αφιερωμένες στα τραγούδια και τα συμφωνικά έργα του.

Ο Βασιλικός, πλάι στην Έλλη Πασπαλά και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, επέδειξε για ακόμα μία φορά τις μεγάλες φωνητικές του ικανότητες.

Η άνοιξη του 2013 βρήκε τον Βασιλικό να διακόπτει για λίγο τις ηχογραφήσεις του δικού του υλικού και να ετοιμάζει έναν δίσκο αφιερωμένο στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη. Οι ανατρεπτικές διασκευές του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών λίγους μήνες πριν, αποτυπώνονται στο στούντιο και κυκλοφόρησαν από τη MINOS EMI - Universal τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Βασιλικός στον ξεχωριστό αυτό δίσκο με τίτλο Sunday Cloudy Sunday για ακόμα μια φορά αναλαμβάνει τις ενορχηστρώσεις, τις εκτελέσεις όλων των οργάνων, την ερμηνεία και δημιουργεί ένα κλίμα που μαρτυρά μια σχεδόν μεταφυσική ταύτισή του με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View